Australia / Yleinen

6 x UUSI LUONTEENPIIRTEENI

thumb__3250115_1024-2
thumb__3240019_1024-2
thumb__3250095_1024-2
thumb__3240021_1024-2
thumb_P3240068_1024-2

Kohta on viikon päivät vietetty täällä Perthissä, ja tämä paikka alkaa pikkuhiljaa tuntua enemmän ja enemmän siltä, että kyllä täällä viihtyy. Välillä olen kokenut epätoivon hetkiä ja pidätellyt itkua, välillä taas tuntenut uskomatonta onnellisuuden tunnetta. Kun on kauan pois kotoa, oppii itsestään kaikenlaista uutta. Tässä muutama asia, jonka olen viimeisen puolen vuoden aikana oppinut:

1. Pidän varmuuden tunteesta. Vaikka olen todella spontaani ja saatan reissussa tehdä päätöksiä parin tunnin varoitusajalla, niin elämän perusjutuista tykkään olla varma. Esimerkiksi työpaikan olemassaolo, riittävä varallisuus ja katto pään päällä on sellaisia juttuja, että jos näistä ei ole varmuutta, niin olen ihan hermoromahduksen partaalla.

2. Mun mielialat vaihtelee välillä ihan laidasta laitaan. Esimerkiksi eilen illalla olin aivan rikki ja mietin, että pitäisikö kuitenkin vaan lähteä reissuun ja sitten takaisin Suomeen, mutta tänään oon ollut tosi hyvällä tuulella ja varma siitä, että kaikki kääntyy hyväksi! Ja en missään tapauksessa halua vielä kotiin.

3. Ja kaikkihan kääntyy hyväksi, koska olen aikalailla tuumasta toimeen -tyyppi. Jos olen johonkin asiaan tyytymätön, niin tartun siihen ja hoidan asiat niin, että ongelma katoaa. Saatan hetken velloa epätoivossa, mutta sitten rupean kyllä hommiin ja täysillä!

4. Ystävät ovat mulle todella tärkeitä. Mulle on hirveän tärkeää, että lähellä on aina joku luottotyyppi – ja kun ei ole, tunnen olevani aivan hukassa. Onneksi on kuitenkin olemassa internetin ihmeellinen maailma, joten yhteydenpito kauemmaskin onnistuu vaivatta. Ja uusia kavereitahan täältä saa tosi helposti kun vaan uskaltaa mennä juttusille.

5. Edellisestä päästäänkin sopivasti tähän: olen paljon sosiaalisempi kuin luulin, tai sitten musta on vaan tullut sosiaalisempi. Aloitan helposti keskustelun vieressä istuvan tuntemattoman kanssa tai kirjoitan Facebook-ryhmiin kaveri-ilmoituksia. Nämä toimii, joten jos vaan asenne on oikea, niin yksin ei kyllä tarvitse olla.

6. Mutta tykkään myös olla yksin. Ennen kuin lähdin kuukaudeksi reissaamaan ypöyksin, en tiennyt yhtään mitä odottaa. Yksin matkustaminen on kuitenkin ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä, sillä sain tehdä juuri niitä juttuja mitä itse halusin eikä tarvinnut tehdä yhtäkään kompromissia.

I have spent almost a week here in Perth, and every day it starts feeling more like I could get used to living in this place. Since I have been away from home for six months now, I have learnt so many things about myself. Here’s a few:

1. I like feeling secure. I’m very spontaneous, but when it comes to important things such as having a job or a place to sleep, it drives me crazy if one of these things is uncertain.

2. Apparently my mood can change really quickly. Last night I was feeling really down and almost booking tickets back to home, but today has been really awesome and I don’t know what I was thinking…

3. I really need my friends and safety network. Sometimes you take them for granted, and only when you face some trouble you realize how much you really miss them. Thank god the Internet allows you to keep in touch with people, no matter how far they are.

4. I have also learnt that I don’t just sit there and think about stuff, I’m more of a hands-on person and start working for things very quickly.

5.I’m way more social than I thought – or maybe I just became more social? It’s no longer a problem to start a conversation with a stranger or to post a ”looking for friends” -post on a Facebook group. All these techniques work, and you’ll never have to be alone – unless you want to.

6. And sometimes I really like to hangout with myself. When I first started traveling alone I had no clue what would happen. I turned out fine, and I have truly enjoyed the freedom: no compromises and doing whatever the hell I want!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply