Australia

8 + 1 VINKKIÄ BRISBANEEN

thumb__2273886_1024-3
thumb__2273964_1024-2
thumb__2280137_1024-2
thumb__2273970_1024-2
thumb__2273977_1024-2
thumb__2273992_1024-2
thumb__2273895_1024-2
thumb_P3010164_1024-3
thumb__2280149_1024-2

Aiemmassa postauksessa lupasin listata vinkkejä Brisbanen pikavisiitille, joten täältä pesee!

1. South Bank Beach Lagoon. Brisbanessa ei ole luonnollista rantaa, mutta onneksi asiaan on keksitty näppärä ratkaisu. South Bank -alueella joen varressa sijaitsee ihana paratiisilampi, jonka vesi on lämmintä ja syvyys vaihtelee niin, että voit halutessasi sukellella tai vain lillua rantavedessä. Aaltoja ei tietenkään ole, joka on ihan kivaa vaihtelua, eikä vesikään ole suolaista.

2. Pyörien vuokraus. Brisbanessa on kaupunkipyörät ja hyvin merkatut pyöräilyreitit. Voit tilata 24 tunnin käyttömahdollisuuden vain kahdella dollarilla. Kun pyörän käy vaihtamassa pyöräparkissa puolen tunnin välein, käytöstä ei aiheudu mitään kustannuksia! Pyörällä näkee kaupunkia ihan eri tavalla, nopeasti ja hauskasti!

3. Mt Coot-tha Summit Lookout. Brisbanen korkein ”vuori” tarjoaa kauniit näkymät kaupungin yli sekä hyvät puitteet vaikka aamukahville, sillä vuoren huipulla sijaitsee kahvila, jossa on hulppea terassi!

4. Botanic gardens. Kuten kaikissa isommissa kaupungeissa täällä, Brisbanellakin on oma kasvititeteellinen puutarha. Sen läpi on kiva kävellä ja tuntuu kuin olisit sademetsässä. Kylteissä kerrotaan kasveista ja vaikka luonnontiede ei kiinnostaisikaan, niin läpi kannattaa silti kulkea tai käydä täällä vaikka lenkillä.

5. Piknikit. Vaikka Brisbanessa ei rantoja ole, niin puistoja löytyy senkin edestä. Niitä on joka puolella ja useissa on lököilytuoleja vapaaseen käyttöön. Me haettiin pariin otteeseen take away kahvit ja ruuat ja nautittiin niitä sitten puun varjossa aurinkotuolissa.

6. Kangaroo Point. Täältä on upeat maisemat kaupunkiin, me käytiin tuolla myöhään illalla ja kaupungin valot ovat kyllä kauniit.

7. Brisbane river walk. Me ajeltiin tota reittiä pyörillä, ja ei vitsi mikä kokemus! Maisemat on tuolta aivan upeat, maa on tosi tasaista eli helpollakin pääsee. Tää on ihan ehdoton aktiviteetti!

8. River ferry. Lautan kyytiin pääsee reilulla parilla dollarilla, se kulkee pitkin jokea joten voit ottaa lautan hieman kauemmas rikkaisiin lähiöihin, esim. Teneriffellä on paljon kivoja kahviloita ja taloja. Ota siis vaikka pyörä alle, pyöräile Teneriffelle ja tule sieltä lautalla takaisin keskustaan.

Bonus: japanilainen take away ravintola nimeltä Hanaichi. Tuolta sai niin hyvää kanacurrya että meinasi tajunta räjähtää. Löytyy Queen streetiltä Wintergarden -foodcourtilta. Budjettimatkailijoille tiedoksi, että itsensä saa täyteen 6 dollarilla ja ja ähkyyn 7 dollarilla.

I promised to share some tips for a Brisbane visit, so here we go!

1. South Bank Beach Lagoon. There is a view to the city, no salty water and no waves. Perfect for relaxing!

2. Rent a city bike – you can ride for $2 as much as you like! Just remember to change your bike every 30 minutes.

3. Mt Coot-tha Summit Lookout offers a beautiful view to the city and a nice spot for coffee

4. Botanic gardens is a nice rainforest like garden, take a walk here and learn about all sort of plants like mangroves.

5. Picnics in the parks (there are so many!) – get some takeaway and enjoy the day!

6. Kangaroo Point has an amazing view to the city lights – go here at night.

7. Brisbane river walk. You can also bike this route and you can go really far if you want. The view is amazing from here as well!

8. River ferry. It costs slightly more than $2 to get on, so ride your bike down the river and take the ferry back for example.

Bonus: a Japanese take away restaurant called Hanaichi had the best chicken curry. Yu get yourself full for $6 and really full for $7!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply