North Coast 500 / Scotland / The UK / Travel

Ardvreck Castle tarjosi ihanan pulahdus- ja telttapaikan Skotlannin road tripillä

NorthCoast500-16

Skotlannin North Coast 500 road tripillä Ardvreck Castle jätti linnoista ehkä parhaimman vaikutuksen. Linna sijaitsee niemennokalla Loch Assyntin rannalla, Skotlannin ylämailla. Sen edustalla on myös hiekkaranta, ja taustaa koristavat vuoret. Järven vesi on kirkasta, ruoho vihreää, ja kirsikkana kakun päällä on Ardvreck Castle itse. Maisemat olivat siis todellakin kohdallaan.

Ardvreck Castle on rakennettu noin 1590, mutta ilmeisesti linna tuhoutui mystisesti vuonna 1737, ja siitä asti se on ollut vain raunio. Ardvreckin niemennokasta näkyy muuten myös raunioina oleva Calda House – alemmassa kuvassa se näkyy pienenä, vastarannalla.

Saavuimme paikalle juuri ennen pimeän tuloa, joten päätimme pystyttää teltan tuonne linnan edustalle. Ihan linnan lähelle ei telttaa saanut pystyttää ja rannalla ja lähistöllä oli muitakin telttailijoita. Siirryimme pienen kukkulan taakse tuulelta suojaan.

NorthCoast500-20
IMG_20200916_084614Ardvreck Castle kylpee aamuauringossa.
NorthCoast500-19
NorthCoast500-21

Aamulla heräsimme aikaisin, kuten teltassa aina, ja päätimme käydä järvessä virkistäytymässä. Vesi oli ihan älyttömän kylmää, mutta perässämme uskaltautui kuitenkin myös muutama muu uinnille. Jollain onnekkaalla oli mukana myös sup-lauta, ja sillä meno näytti kyllä ihan unelmata. Uinnin jälkeen pakkasimme teltan ja vedimme murot aamiaiseksi sporkilla.

Seuraavaksi kävimme tutkimassa linnaa vähän lähemmin, sekä katsomaan toisella puolella tietä olevaa vesiputousta.

photo-61
photo-4
photo-69Aamu-uimareita Ardvreck Castlen rannalla.

NorthCoast500-27
NorthCoast500-18Ardvreck Waterfall oli pieni mutta ihastuttava vesiputous aivan toisella puolella tietä Ardvreck Castlesta. Tuossa purossa pystyi helposti huuhtelemaan murokulhon ja sitten olikin hyvä jatkaa matkaa kohti seuraavaa kohdetta, joka sattui olemaan Bone Caves.

 

 

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  toukokuu 1, 2021 at 9:41 pm

  Ympäristö näyttää todella kauniilta, olisi kiva tutkia noita maisemia enemmänkin. Millaiset koronarajoitukset muuten Skotlannissa on?

  Reply
  • Lilja
   toukokuu 3, 2021 at 10:43 am

   Jep oli kyllä upeeta! Skotlannissa on samantyyppiiset rajoitukset kuin muuallakin Britanniassa. Tuolloin kun oltiin niin kaupat ja ravintolat olivat auki, ja sisällä syöminenkin onnistui. Social distancing, maskipakko, pöytiintarjoilu ja rajoitetut ryhmämäärät (6hlö) olivat silloin paikallaan. Tällä hetkellä rajoitukset on vähän kovemmat, eli esim sisällä ruokailua ei vielä sallita. Pikkuhiljaa näitä rajoituksia kuitenkin availlaan kun tilanne on huomattavasti parantunut, joten eiköhän kohta pääse taas reissujakin suunnittelemaan!

   Toistaalta tämä Skotlannin road trip onnistuu hyvin vaikka joitain rajoituksia onkin, loppujen lopuksi hyvin vähän kohdattiin tuolla ketään, eikä tuolla ylämailla muutenkaan mitään kauppoja ja ravintoloita ole! 🙂

   Reply

Leave a Reply