Serbia

12 PHOTOS FROM BELGRADE

P1300004
P1290977
P1290983
P1300038
P1300063
P1300042

In English below.

Tällä viikolla pääsin elämäni ensimmäiselle työmatkalle, joka suuntautui Serbian päkaupunkiin, Belgradiin. Matkalla opimme vaikuttajamarkkinoinista, mutta minulle kohokohtana oli kuitenkin itse kaupunki. Voin myöntää, että jouduin katsomaan kartasta, missä se tarkalleen sijaitsee, sillä en suoraan sanottuna ollut koskaan juuri edes ajatellut kyseisen maan olemassaoloa. Kaupunki yllätti kuitenkin erittäin positiivisesti.

Belgradissa asuu reilu miljoona ihmistä, ja se tuntui Lontooseen verrattuna ihanan rauhalliselta. Belgradissa on hyvin alhainen hintataso; cocktailit maksoivat hiukan reilu kolme euroa, illallinen 7-8 euroa. Ei huono! Plussaahan oli toki myös se, että lähes kaikki meni firman piikkiin. Valitettavasti meillä ei kuitenkaan ollut paljon aikaa tutkia kaupunkia. Niinpä toisena aamuna heräsimme aamuvarhain, jotta ehtisimme näkemään edes jotain ennen työpäivää. Kävelimme lähes tyhjiä katuja pitkin Kalemegdanin linnoitukselle. Sieltä oli myös hienot näkymät Tonavan yli.

Cocktailbaari, josta ylläolevat kuvat on napattu, on Rajiceva -ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa oleva kattoterassi. Sieltä näkee auringonlaskun ja kuvissakin vilahtavat näkymät. Belgradessa on myös paljon sivukatuja, jotka ovat täynnä ravintoloita ja baareja. Yöelämä vaikutti todella vilkkaalta, sillä tavallisenakin keskiviikkoiltana kaikki kadut ja ravintolat olivat täynnä ihmisiä. Ylipäätään kaupungissa oli todella mukava ja turvallinen tunnelma. Ihmiset olivat ystävällisiä ja puhuivat hyvää englantia.

P1290964
P1290963
P1300068
P1300092
P1300084
P1300098

These photos were taken on a business trip to Belgrade this week. Unfortunately, we didn’t really have time to see much, but on the last morning we woke up at 7 am to go do a bit of sightseeing. Belgrade is a vibrant small city with a bustling nightlife; even on a normal Wednesday, the restaurants were full of people. Staying at Belgrade is also very affordable; cocktails cost only around 3 euros and you can get dinner for 7-8 euros.

The city felt safe and all the people we met were very friendly and spoke good English. I recommend going to see the Belgrade Fortress and have a 6 € cocktail at the rooftop bar at Rajiceva shopping centre’s top floor.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply