Päiväretki Caprille – Matkan kohokohta, jossa olisin viihtynyt pidempäänkin

Capri (2 of 33) Capri (18 of 33) Capri sea Capri (1 of 33) Capri (8 of 33) Capri outfit

Italiahypetys jatkukoon, ja nyt olisi luvassa Capri! Kyseessä on pieni saari Amalfin rannikon edustalla. Capri jäi mieleen koko matkan kohokohtana, sillä siinä oli jotain todella ihanaa.

Laivamatka Sorrentosta Caprille kestää noin 20 minuuttia, ja kustantaa noin 35 euroa per nenä. Liput kahdelle maksoivat siis seitsemänkymppiä, ja siinä kohtaa alkoi vähän puistattaa. Totesin kuitenkin pian, että matka Caprille oli ehdottomasti rahan arvoinen, ja tuolla olisin viihtynyt pidempäänkin! Otimme siis Sorrentosta jonkinlaisen laiva/lauttakyydin puolen päivän aikoihin, ja paluulaiva lähti hieman ennen kuutta – aivan upean auringonlaskun aikaan. Meillä oli siis viitisen tuntia aikaa saarella, mutta kyllä sinne olisi yöksikin voinut jäädä. Tässä postauksessa on luvassa läjäpäin kuvia, sekä omia kokemuksiani siitä, mitä Caprilla kannattaa syödä, juoda ja nähdä – ja kuinka varustautua. Capri view Capri (30 of 33) Capri (29 of 33) Capri (33 of 33)Auringonlasku paluumatkalla Capri (24 of 33) Caprin saari on tavallaan kuin vuori meren keskellä, joten kaikki on rakennettu rinteeseen. Jylhät kalliot reunustavat saarta, ja niinpä näkymät ovatkin aivan upeat. Meri on kirkkaan sininen, rakennukset vaaleita ja sitruunapuita kasvaa joka paikassa.

Korkokengissä ei missään tapauksessa kannata lähteä liikkeelle, sillä jokainen katu on joko ylä- tai alamäkeen. Lenkkarit tai muut tukevat kengät ovat siis välttämättömät. Caprin matka toimi siis sekä huivna että hyötyä, nimittän päivän aikana tuli harrastettua kiipeämistä koko vuoden edestä.

Caprin kadut olivat pieniä, mutkikkaita ja mielettömän söpöjä. Autoja oli  vähän, ja paljon näkyi kolmipyöräisiä mopoja. Ajopelit olivat minikokoisia aina paloautoja myöten! Saarella tuntui siltä, kun aika olisi pysähtynyt. Kaduilla vaellessa tunsin todella olevani nyt ja tässä, eikä mistään kiireestä ja stressistä ollut tietoakaan. Capri car and cageOletteko koskaan nähneet näin sympaattista paloautoa? Ja entä tuo söpöliini vahtikoira!

Capri on julkkisten ja taiteilijoiden suosiossa, ja sen kyllä huomasi myös paikan päällä. Eräänkin ravintolan edessä oli suuri kuvaseinä, joka oli täynnä eri julkkisten kuvia, jotka olivat käyneet ravintolassa. Luksusmuotiliikkeitä oli vaikka millä mitalla, mutta ne olivat kaikki suljettu – ilmeisesti liikkeet avautuvat vasta sesongin alettua kunnolla, eli huhti-toukokuussa. Me kun olimme liikenteessä maaliskuun puolivälin paikkeilla, saimme katsella “opening soon” kylttejä itse tuotteiden sijaan. Sehän ei tietenkään haitannut, sillä enhän minä noihin kauppoihin uskalla edes jalallani astua. Ehkä sitten kymmenen palkankorotuksen jälkeen.
Capri (19 of 33) Capri (32 of 33)

Ravintolat Caprilla

Ruoka oli Caprilla melko kallista. Istahdimme yhteen ravintolaan nimeltä Da Alberto, ja menua tutkiessamme huomasimme gelaton maksavan seitsemän euroa. Kassalla hinta oli kuitenkin vain kolme viisikymmentä, joten tilasimme jäätelömme siitä. Istuimme kuitenkin pöytään, joten saimme kuin saimmekin pulittaa jätskistä tuplahinnan. Myös tarjoilija oli todella töykeä, joten tätä paikkaa en välttämättä suosittelisi, vaikka gelato hyvää olikin.

Lounaaksi tilasimme pizzat Bar Funicolaressa, josta oli kaiken lisäksi myös hyvät näkymät. Proscuittopizza kustansi vajaan kympin, joka oli mielestäni ihan reilu hinta, varsinkin kuin itse pizza, palvelu ja näkymät olivat kohdillaan.

Ostimme myös jostakin kojusta paikallista sitruunaslush -juomaa, joka oli aika hapanta, mutta todella virkistävä kuuman päivän päätteeksi. Limoncelloa oli tarjolla myös joka nurkassa, mutta koska se ei kuulu omin suosikkeihini, jäi se tällä kertaa välistä.Capri (16 of 33)Keskusaukio Piazzetta Capri (14 of 33)Seitsemän euron jätskipaikka Da Alberto Capri pizzaBar Funicolaren ruokailunäkymät olivat 6/5.

Elimme suurimman osan ajasta siinä harhaluulossa, ettemme pystyisi näkemään oikein mitään koko saarella. Pienen tutkiskelun jälkeen kuitenkin älysimme, että saarella pääsee kävelemään lähes joka paikkaan. Tässä vaiheessa aikaa ei kuitenkaan ollut paljon, joten missasimme aika monet pikku nähtävyydet. Siitä huolimatta olin todella tyytyväinen päiväretkeemme, sillä oli ihana vain kävellä ympäriinsä ilman sen kummempaa agendaa. Capri (20 of 33) Capri (6 of 33)

Jotta aikaa olisi tarpeeksi ja reissussa voisi silti ottaa iisisti, suosittelisin viettämään Caprilla ainakin yhden yön. Tällöin olisi aikaa myös pieneen veneretkeen, jonka olisin todella halunnut tehdä. Tykkäsin Caprista kuitenkin niin paljon, että sinne on ehdottomasti päästävä takaisin! Jos luksusmuotishoppailu ei niin kiinnosta, maaliskuu on ihan hyvä aika matkustaa tänne, sillä ilmat olivat kuitenkin otolliset. Voin kuvitella, että polttavan kuumassa helteessä ylämäkeen tallustaminen ei välttämättä kuulu jokaisen maailmanmatkaajan unelma-agendaan, mutta kohtuullisessa lämmössä siitä voi nauttiakin. Jos kuitenkin toivoo enemmän palveluja, kannattaa Caprille lähteä sesongin aikana ja varata iso juomapullo mukaan.

10 ajatusta aiheesta “Päiväretki Caprille – Matkan kohokohta, jossa olisin viihtynyt pidempäänkin”

 1. Capri on kyllä sympaattinen ja kaunis saari jossa viihtyisi pitempäänkin kuin iltapäivän. Sesonki ei ole vielä kunnolla alkanut maaliskuussa joten luultavasti saitte aika rauhassa tutkia saarta.

 2. Capri on korkealla omalla bucket listalla, mutta vielä ei ole tullut käytyä tuolla suunnalla. Aika suolainen hinta tuosta venematkasta, mutta sitähän se usein on vastaavissakin paikoissa. Haaveilen reissusta, jossa voisi viettää parisen viikkoa Amalfilla ja saarilla ja Caprillakin olisi kiva yöpyä. Ihanalta näyttää!

  1. Joo venematka oli tosiaan hintava, mutta vaihtoehtoja ei tosiaan ollut, ja mielestäni päivä oli lopulta sen arvoinen! Kun matkaan ei lähde tyhjällä kukkarolla ja varautuu siihen, että kokemukset maksavat, ei siinä mielestäni ole onglmaa.
   Toteuta ihmeessä tuo reissuhaaveesi! Minua harmittaa, ettei meillä ollut enempää aikaa viettää Amalfin rannikolla! Pari viikkoa luulisi riittävän oikein hyvin, meillä kun aika oli vain kolme päivää.

  1. On totta, että Capri on itsessään melko kallis ja sinne meno myös. Itse en ole muilla Italian saarilla vielä päässyt käymään, joten autenttisuuteen en valitettavasti osaa ottaa kantaa! 🙂

 3. Olipa mukava lukea postausta. Olen menossa kesällä (kuumimpaan ja sesonkisimpaan) aikaan Caprille ja tuo valitsemani ajankohta vähän hirvittää juuri kuumuuden ja turistipaljouden vuoksi, mutta aina ei voi itse täysin valita loma-ajankohtia joten näillä mennään. Itse olen suunnitellut tekeväni myös päiväretken Caprille ja miettinyt juurikin tuota, että montako tuntia, (ilmeisesti 6-7 olisi ihan jo hyvä aika) + laivalippujen suht korkeaan hintaan olen myös törmännyt. Jos ne sesongin ulkopuolella maaliskuussa maksavat 35e, mitä ne ovat heinäkuussa.
  Noh, täytyy suunnitella ja selvitellä, mutta tämä postaus ainakin varmisti sen, että Capria ei kannata jättää väliin. 🙂

  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Tuo on todellakin totta, että kaikilla ei ole mahdollista valita lomien ajankohtaa – reissusta tulee kuitenkin varmasti hyvä vaikka olisikin kuuma ja paljon jengiä mukana – oikea asenne vaan mukaan, niinkuin sinulla vaikuttaisi olevankin!

   Ja tosiaan vaikka liput ovat melko hintavat, on matka ehdottomasti sen arvoinen!

 4. Onpa kauniin näköistä, niin kuin Italiassa nyt yleensä onkin. 😀 Ja ihanan näköiset ilmat jo maaliskuussa. Toi paloauto oli kyllä jotenkin ihan käsittämätön… Voin kyllä kuvitella, että kesähelteellä Capri ei tosiaan ehkä tunnukaan yhtä miellyttävältä paikalta. Mekin haksahdettiin Roomassa tuollaiseen jätskihuijaukseen, että tiskiltä ostettuna olisi maksanu 3,5 euroa, mutta meidät istutettiin pöytään ja lopulta edessä oli 15 euron lasku. Ihan naurettavaa.

  1. Kyllä tuo paloauto oli niin huikea, ja maaliskuu tosiaan tuntui aika otolliselta matka-ajankohdalta!

   Muuten tippaan aina oikein mielelläni, mutta tällaisilla keplottelijoilla jää kyllä tipit saamatta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *