North Coast 500 / Scotland / The UK / Travel

Castle Varrich – Skotlannin roadtripin toinen päivä

NorthCoast500-15
photo-98

Aamulla John O’Groatsin läheltä herätessämme ja Duncansby:n nähtyämme jatkoimme ajoa kellon vastaiseen suuntaan. Ensimmäisenä etappina oli Tongue, ja siellä sijaitseva Castle Varrich. Matka linnalle on tehtävä jalan, ja Google ei siis osannutkaan viedä meitä hyvälle parkkipaikalle, joten ajelimme ympyrää jonkin aikaa. Lopulta parkkeerasimme sinne mikä vaikutti Tonguen keskustalta: pubin viereen. Tonguen kylässä oli myös julkinen vessa, jota kannattaa tarvittaessa hyvödyntää.

Pakattiin lounaseväät reppuun ja lähdettiin tallustamaan kukkulaa kohti, jossa linna sijaitsi. Matkaa Tonguesta Castle Varrichille on arviolta kaksi tai kolme kilometriä. Lisäksi koko matkan ylös asti pääsi polkua pitkin, joten mistään haastavasta kipuamisesta ei ollut kyse. Nousua toki oli melko paljon, mutta heikoimmille näkyi olevan myös levähdyspenkkejä matkan varrella.
NorthCoast500-14
Maisemat olivat patikan alusta asti kohdillaan.
NorthCoast500-11Näkymää Castle Varrichin sisältä.
NorthCoast500-13
NorthCoast500-12
Palkintona kiipeämisestä odotti tietysti upeat maisemat. Huipulla sijaitseva linna oli ihan raunioina, joka ei varsinaisesti ole mikään ihme, sillä se on yli tuhat vuotta vanha. Sen sisälle oli kuitenkin rakennettu tasanne, josta pääsi katselemaan näkymiä. Castle Varrich oli mielestäni tosi kiva kohde, ja samalla pääsi hyvin eräilyn makuun, sillä se oli ensimmäinen kohde jonne piti oikeasti patikoida. Muut paikat tähän asti, mukaanlukien Dunrobin Castle, olivat olleet aikalailla tien vieressä, eikä aktiivilomasta toistaiseksi ollut tietoakaan. Lisäksi täällä ei ollut paljon muita turisteja – liekkö juuri tuo hankala löydettävyys ja patikkamatka syynä siihen. Täällä käyntiin kului arviolta vajaa pari tuntia.
photo-41

Ylähäällä syötiin eväät maisemia ihastellen, ja kohta lähdettiin taas jatkamaan matkaa. Edessä odotti vielä paljon jännittävämpiä patikkaretkiä!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

1 Comment

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
    maaliskuu 27, 2021 at 8:21 pm

    On tosiaan hienot maisemat ja maasto ylipäätään, kauniin karua. Tulee itse asiassa jotkut Pohjois-Lapin paikat mieleen maastosta, kuten vaikka Mallan luonnonpuisto.

    Reply

Leave a Reply