Australia / Yleinen

COUPLE GOALS & SAD STORIES

thumb__3050452_1024-2
thumb__3050433_1024-2

Nappasin sattumalta tuon kuvan samalla retkellä olleesta pariskunnasta. Kiva kerrankin saada kuvia, joissa ei poseerata vaan joissa on ihan aitoja hetkiä. Kuva on otettu Indian Heads -nimisellä kukkulalla, ja pariskunta tiirailee parhaillaan vedessä uiskentelevia haita! Nimensä kukkula on saanut siitä, kun eurooppalainen kapteeni näki aboriginaaleja kukkulan päällä, ja luuli tottakai olevansa jossain ihan muualla. Tällä kukkulalla on oikeastaan vähän surullinen tarina, sillä valkoisten ja aboriginaalien väliset erimielisyydet johtivat siihen, että alkuperäiskansalaisia työnnettiin alas kalliolta kivikkoon ja aaltoihin – siis suoraan kuolemaan. Fraser Island on siis ollut alunperin täysin aboriginaalien asuttama, ja vasta hiljattain se on annettu takaisin heidän omistukseensa. Aboriginaalien kulttuurissa luonto on todella tärkeä, ja esimerkiksi saarella viheltäminen on kielletty, sillä se karkottaa hyvät henget tiehensä.

I really like this candid photo of a couple that was on the same trip with me. It’s taken at Indian Heads, and they are trying to spot some sharks down in the water. Indian Heads got it’s name when a European captain saw aborigines (how do you spell that?) standing on top of the hill. Obviously he thought he was somewhere else in the world. This place has sort of a sad story too, because once the white man took over Australia and Fraser Island, there were some conflicts and a bunch of aborigines were pushed down from the hills, down to the rocks and waves, straight to their death. Fraser Island has just recently been given back to the aborigines’ ownership, and for example whistling is forbidden in the island because it scares the good spirits away.

thumb__3050365_1024-2
thumb__3050372_1024-2
thumb__3050402_1024-2
thumb__3050354_1024-2

SS Maheno on maailman kuvatuin laivanhylky. Onko arvauksia miksi? No se on rannalla, joten sen luo on helppo päästä, toisin kuin muut ovat meren pohjassa. Meillä oli puoli tuntia aikaa ottaa kuvia laivasta, ja aika kului niin nopeasti, että mua jouduttiin erikseen huutelemaan palaamaan takaisin autolle. Hups! Yleensä olen aina se joka pitää aikataulusta kiinni ja on ajoisssa, mutta laivanhylky taisi olla liian mielenkiintoinen. Maheno oli 1900 -luvun alun nopein laiva yhdessä Titanicin kanssa, ja vaikka Mahenonkaan kohtalo ei ollut kultainen, ehti se kuitenkin tehdä matkaa muutaman kymmenen vuoden ajan (1905-1935). Jossain kohtaa laiva myytiin japanilaisille, jokin meni vikaan ja he joutuivat hylkäämään laivan rannalle. Heidän oli tarkoitus tulla hakemaan laiva, mutta siinä olisi ollut liikaa vaivaa, joten laiva sai jäädä rannalle ja miehistö lähti vaivihkaa takaisin Tokioon.

This is Maheno Shipwreck, the most photographed shipwreck in the world. Any guesses why is that? It’s obviously at the beach, whereas the other ones are in the bottom of the ocean, which makes this one slightly more accessible. We had half an hour to spend here, but I got so carried away they had to hail me to come back to the car. Oops, usually I’m the one who’s always in time, but I guess the shipwreck was just too interesting. Maheno was the fastest ship in the early 1900’s together with Titanic, but even though Maheno didn’t get a happy ending either, it did survive a few decades (from 1905 to 1935). At some point the ship was sold to the Japanese, something went wrong and they had to abandon the ship to the shore. They were supposed to come and pick it up, but apparently it would have been too much effort so they just ran away back to Tokyo.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply