Australia / Yleinen

CREEKS AND CREEPS OF FRASER ISLAND

thumb__3050338_1024-2
thumb__3050343_1024-2
thumb__3050331_1024-2
thumb__3050326_1024-2
thumb__3040309_1024-2
thumb__3040315_1024-2
thumb__3040304_1024-2
thumb__3040311_1024-2

Fraser Island -reissu on nyt takana päin, ja täytyy kyllä sanoa, että oli aivan huikea kokemus! Fraser Island on siis maailman suurin hiekkasaari, kooltaan noin Singaporen kokoinen. Upean rannan lisäksi saarella on useita makeavetisiä järviä ja puroja (creek). Kuvissa esiintyy kaksi puroa, joita käytiin katsomassa. Isompi noista on nimeltään Eli Creek, joka oli mun lempparikohde tällä reissulla. Meillä oli uimaleluja mukana, joten kelluimme hiljalleen puroa pitkin virran mukana. Ensin paikka oli täynnä ihmisiä, mutta juuri ennen lähtöä minä ja muutama muu päätimme tehdä vielä yhden kierroksen. Se oli maagista! Oli vain me ja täydellinen luonnon hiljaisuus, kaukaisuudessa sirittäviä heinäsirkkoja lukuunottamatta. Se oli ehdottomasti reissun parhaita hetkiä, olisin voinut viettää tuolla vaikka koko päivän. Vesi oli niin kirkasta, että kuvissa näyttää oikeastaan siltä, että vettä ei olisi ollenkaan.

Toinen puro oli nimeltään Wanggoolba Creek, joka oli pienempi ja jossa uiminen oli kielletty. Puron vartta oli kuitenkin kiva kävellä, ja näimme mm. ison käärmeen matkan varrella! Se ei ollut ainoa näkemämme villieläin, sillä törmäsimme myös dingoon. Se oli vielä pentu, joten se oli melko pieni ja aika söpö. Ne voivat kuitenkin olla vaarallisia, ja hyökkäävät silloin tällöin ihmisten kimppuun (usein koska ihmiset yrittävät silittää niitä). Lisäksi teltassamme oli jäätävän kokoinen tuhatjalkainen. Huomasin sen kun avasin telttamme ovivetoketjun, ja se oli aivan käteni vieressä. Se vilahti jonnekin, enkä tiennyt menikö se sisälle vai ulos. Niinpä kutsuin muut ihmiset hätiin, tyhjennettiin kaikki teltasta ja lopulta se kammotus löytyi telttamme katosta. Oli jopa huvittavaa kuinka jokainen ihminen joka kävi sitä katsomassa, päästi kunnon parahduksen. Voitte siis vain kuvitella oman kauhistukseni kun se oli sentin päässä minusta ja tuli täysin yllätyksenä.

Vielä infoksi niille keitä kiinnostaa, tein siis 3 päivän 2 yön pituisen retken Dingo’s -nimisen firman kanssa. Reissun hinta oli $460, mikä on toki paljon rahaa (varsinkin kun nukuimme teltassa ilman tyynyä), mutta se oli kuitenkin ehdottomasti sen arvoista. Meidät jaettin kahdeksan henkilön ryhmiin, ja jokainen sai käyttöönsä oman auton jota sain itsekin ajaa. Se oli vähän vaikeaa, mutta kuitenkin hauskaa. Vähän kuin ajaisi lumella ja jäällä! Ehdoton suositus siis Fraserille ja Dingo’s:lle! Myös Dingo’s -hostelli oli viihtyisä ja tapasin reissulla paljon upeita tyyppejä joita en koskaan unohda!

Teen vielä pari muutakin Fraser -postausta, koska kuvia tuli, yllätys yllätys, otettua aika paljon.

I am just back from Fraser Island, and I must say it was one of the best experiences so far! So Fraser Island is the biggest sand island in the world, it is the size of Singapore to put it more into a perspective. It also has plenty of freshwater lakes and creeks, two of them presented in the photos above. The other one is called Eli Creek, which was my favourite attraction on Fraser Island. We had some floaties with us, so we would just slowly drift along the stream. At first there was a lot of people, but right before we were about to leave me and a few other people decided to take one more round. It was absolutely magical. It was just us and the silence of the nature, the only sound being grasshoppers in the distance. The water in the creeks was crystal clear, and in the pictures it actually looks like there wouldn’t be much water at all.

The other creek was called Wanggoolba Creek, it was a bit smaller and you weren’t allowed to swim there. It was a really nice walk though, and we saw a big snake there as well. But the snake wasn’t the only wild animal we ran into! We also saw a dingo, a puppy dingo actually. It was surprisingly small and cute, but they can be pretty dangerous actually. The dingos in Fraser Island are the only ”pure” dingos in the world, because no dogs are allowed on the island. There was also a massive centipede in our tent, which completely freaked me out since I was the one to discover it. It was literally 30 cm long and 4 cm wide, bright orange. I’m pretty sure that was the satan himself. We changed tents and drunk so much we could forget about the whole existence of that little bastard.

For those interested, I took a 3 day 2 night -tour there with a company called Dingo’s. It cost $460 dollars which is quite much (especially ’cause we were sleeping in tents without any pillows…), but it was still definitely worth it! We were divided into groups of 8, and each got their own car. Driving on sand was pretty similar to driving on snow and ice, which means quite hard but still fun! I absolutely recommend taking this trip, I had such fun and met so many amazing people I will never forget!

I will make a few more Fraser Island posts, because there are tons of photos!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply