Uncategorized

Dunrobin Castle & Gardens: Our first stop at North Coast 500

IMG_20200914_135808

In September 2020 we were at the stage of life where it felt irresponsible to go abroad, but my boyfriend and I were in desperate need of a holiday and some quality time together. Our solution was a trip to Scotland, which consisted of two nights in Edinburgh, one night in Inverness, and then the iconic North Coast 500 road trip at the Scottish Highlands. In addition, we also went to the Isle of Skye.

In this post, I’d like to focus on our very first stop, which was the Dunrobin Castle and Gardens. I was really glad that we did the road trip anti-clockwise because I really wouldn’t have wanted to wander around this princess castle looking like I’ve been wild camping for nearly a week. The Dunrobin Castle is just over an hour away from Inverness, so it was the perfect stopover for some packed lunch and a coffee (there were not that many cafés along the way, I can tell you that!).

We started by walking around the garden, which was a typical palace garden with lots of flowers and fountains. There was also an eagle show that you could watch.

 

The Dunrobin Castle actually has 189 rooms, but naturally, not all of them are open to the public. The cost of a ticket is 11 pounds (9 for a student), so even though you could just quickly walk through the castle and the gardens, I recommend you make the most out of it and talk to the guides that you can find in pretty much every room of the castle.

Dunrobin castle-7

IMG_20200914_141014
Linnassa on 189 huonetta, mutta luonnollisesti niistä on yleisölle auki vain pieni osa. Kiertelyyn ei loppujen lopksi mene kovin kauan, mutta koska liput hinta aikuiselta on 11 puntaa (opiskelijalta 9), kannattaa ajasta tiluksilla myös nauttia. Suurimmassa osassa linnan huoneita oli aina paikalla opas, jotka kertoivat mielellään lisää paikan historiasta ja entisistä asukkaista. Dunrobin Castle & Gardensin kotisivut, josta saat lisätietoa käyntiäsi varten.
IMG_20200914_142511Kelpaisi mullekin lapioida jälkkäriä ääntä kohti noilla pöytähopeilla
IMG_20200914_143103
IMG_20200914_150248
Meitä onnisti, sillä aloimme juttusille vanhan herrasmiehen kanssa, joka kertoi olleensa töissä linnassa ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana, jolloin oli linna vielä herttua George Sutherland-Leveson-Gower hallussa. Nyt hän oli jo helposti yli 80, ja vaikka hän olikin ollut välissä armeijassa, oli hän viettänyt suuren osan ajasta linnassa. Niinpä kuulimme kaiken maailman juoruja linnan asukkaista, mutta tietenkin olen jo unohtanut kaiken kun ei tullut kirjoitettua juttuja ylös! Se jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen, ettei näidenkään ylimysten elämästä draamaa puuttunut. Kaiken tämän päätyttyä Dunrobin castle on toiminut myös poikien yskityiskouluna, mutta onneksemme se on nyt avoinna yleisölle.
IMG_20200914_142212

Mielestäni tämä oli hyvä pysähdyspaikka heti Skotlannin road tripin alkuun.  Kahvilasta sai kahvia (sitä ei sitten ihan noin vaan ollutkaan koko matkan ajan tarjolla) ja eväät sai syödä kauniissa maisemissa. Plussaa oli myös tietysti se, että saimme heti alkuun käsityksen alueen historiasta ja siten myös kulttuurista.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply