England

Hampton Court Palace – The Favourite -elokuvan kuvauslokaatio

Hampton Court Palace (1 of 19)
Hampton Court Palace (2 of 19)
Viime sunnuntaina päätimme tehdä päiväretken Hampton Court Palaceen. En ollut kuullut tästä palatsista aikaisemmin, mutta Facebook mainos kertoi, että täällä on kuvattu The Favourite -elokuva, jonka kävin katsomassa elokuvissa hiljattain. Elokuvasta lisää alempana. Lisäksi liput olivat puoleen hintaan (n. 11 puntaa), joten eihän tästä tarjouksesta voinut kieltäytyä! Hampton Court on reilu puolen tunnin junamatkan päässä Lontoosta, joten matkustamiseen ei tarvinnut kuluttaa puoltapäivää. Luvassa on suuri kuvapläjäys, sillä innostuin kuvaamaan oikein toden teolla. Kerron kuvien lomassa palatsista ja omasta kokemuksesta hieman lisää.
Hampton Court Palace (18 of 19)
Hampton Court Palace (16 of 19)
Hampton Court Palace (17 of 19)
Hampton Court Palace (19 of 19)
Hampton Court Palace (12 of 19)
Hampton Court Palacen puutarha oli upea, ja sekä puutarha että linna ovat saaneet barokkivaikutteita Versaillesin linnasta. Hampton Court Palacen rakentaminen aloitettiin kuitenkin jo 1515 (lähde), joten myös muita vaikutteita oli selkeästi nähtävissä. Lipun hintaan sisältyi myös ääniopas, joten palatsia kierrellessä opin yhtä sun toista myös Englannin historiasta. Täällä asui muunmuasssa Henry VIII, joka on ehkä Englannin kuuluisimpia kuninkaita.
Hampton Court Palace (5 of 19)
Hampton Court Palace (7 of 19)
Hampton Court Palace (8 of 19)
Hampton Court Palace (9 of 19)
Hampton Court Palace (11 of 19)
Hampton Court Palace (10 of 19)
Itseäni kiinnosti kuitenkin kuningatar Annen tarina, jonka elämään elokuva The Favourite perustuu. Elokuvaa katsoessa en olisi arvannut, että tarina perustuu tositapahtumiin. Kuningatar Anne kuitenkin asui Hampton Courtin palatsissa, ja mielestäni oli todella kiinnostavaa päästä näkemään elokuvan kuvauspaikkoja. Kuten linnoissa usein, myös tässä palatsissa on paljolti pulaa luonnonvalosta – The Favourite kuitenkin kuvattiin täysin ilman sähkövalaistusta – hyödyntäen siis ainoastaan luonnonvaloa ja kynttiänvaloa. En mene takuuseen, mutta näin olen ymmärtänyt.

Pidin The Favourtie elokuvasta kovin, ja olin jopa hieman yllättynyt siitä, kuinka komediapainotteinen se oli. Aiemmassa postauksessa mainitsin Peep Shown, ja sieltä tuttu Olivia Coman (Sophie) esiintyi kuningatar Annena. Melkein hassua ajatella, että hän on nyt vakavasti otettava näyttelijä! The Favourite oli hauska, mutta loppu jäi mulle vähän auki – ehkä se tarvitsee toisen katselukerran auetakseen paremmin. Seuraavissa kuvissa joitankin elokuvan rooliasuja, jotka olivat Hampton Court Palacessa nähtävillä.
Hampton Court Palace (14 of 19)
Hampton Court Palace (15 of 19)
Hampton Court Palace (13 of 19)

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

1 Comment

  • Jasmina
    kesäkuu 21, 2020 at 1:48 pm

    Upeita kuvia! 🙂 Hienoa, että innostuit nappaisemaan reilusti kuvia muistoksi. Näihin oli mukava uppoutua.
    Ja muutenkin historia on niin kiehtovaa. Tuo on ehdottomasti must see- listalla 🙂

    Reply

Leave a Reply