England / London / The UK

Warner Bros Studio Lontoo – Making of Harry Potter

Harry Potter Studios-HogwartsMuistan vieläkin kun katsoin ensimmäisen kerran Harry Potter ja Viisasten Kivi -elokuvan. Taisin olla tuolloin 6- tai 7-vuotias, ja elokuva teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Aluksi äiti luki meille tekstitykset, mutta pian opittiin repliikit ulkoa ja lukutaito parani, ja silloin aloin oppia myös englannin kieltä. Ensimmäiseen sanavarastooni kuului mm. ”That’s barbaric” ja ”Anyhing  from the trolley, dear?” . Osaatteko sanoa, mitkä kohtaukset ovat lauseiden takana?

Olin haaveillut pitkään Harry Potter studioille pääsystä, mutta pihiys on tähän asti estänyt lippujen oston. Liput eivät kuitenkaan ole niin kalliit mitä olin kuvitellut, vaan maksavat aikuiselta 45 puntaa. Mulla kävi kuitenkin tuuri, sillä minulla on uusi ystävä, joka oli vielä hetki sitten Harry Potter studioilla töissä. Niinpä hänellä oli vielä muutama vapaalippu, ja pääsin hänen mukaansa kierrokselle! Samalla sain tietysti myös kuulla kaiken mahdollisen tiedon henkilökohtaiselta oppaaltani!

Seuraavaksi iso läjä kuvia, ja lopuksi hieman käytännon vinkkejä.

Harry Potter Studios-Diagon AlleyViistokuja, ja velhobussi Harry Potter ja Azkabanin Vangista, joka on muuten mun suosikki HP-leffa. Mikä on sun lemppari?
Harry Potter Studios-21Dumbledoren toimisto
Harry Potter Studios-22Hagridin maja
Harry Potter Studios-15Ekaluokkalaiset (vai turistit?) menossa porttien läpi ensimmäistä kertaa.
Harry Potter Studios-Privet DriveDursleyden koti
Harry Potter Studios-27Tämähän voisi yhtä hyvin olla meinkäläisen toimisto!
Harry Potter Studios-23Huispaushärpäkkeitä – studioilla pääsi myös itse kokeilemaan, kuinka luuta singahtaa käteen kun sanot ”up”. Luudalla pääsi myös ”lentämään” green screenin edessä.
Harry Potter Studios-28Harryn ja Ronin ensitapaaminen.
Harry Potter Studios-19Rohkelikkojen oleskeluhuone
Harry Potter Studios-18Dumbledoren puhujanpönttö on oikealla kullalla päällystetty
Harry Potter Studios-hogwarts expressValkokuvat onnistuivat helposti, koska koko paikka oli niin hyvin valaistu. Suurin osa näistäkinkin kuvista on vain puhelimen kameralla otettu.
Harry Potter Studios-17
Harry Potter Studios-33Olin yllättynyt siitä, kuinka pientäi kaikki oli oikeasti. On uskomatonta, kuinka kameralla pystytaan luomaan illuusioita aina mittasuhteista lähtien. Tässa esimerkki myös siitä, miten Hagrid on saatu näyttäään suuremmalta kuin muut (minä Hagridin paikalla).
Harry Potter Studios-GringottsGringotts velhopankki avattiin aivan hiljattain, ja se oli oma lempparini koko kierroksella! Savun lomasta nousi tulta syöksevä lohikäärme, joka oli todella upeasti toteutettu!
Harry Potter Studios-31Kierroksella demonstroitiin myös, miten kääpiöt saatiin näyttämään niin aidoilta.
Harry Potter Studios-GREAT HALL
Harry Potter Studios-14
Harry Potter Studios-13

Miten Harry Potter Studiolle pääsee?

Warner Bros studio sijaitsee Lontoonpohjoispuolella, Watfordissa. Sinne pääsee esimerkiksi Euston -asemalta junalla, pysäkin nimi on Watford Junction. Junamtaka kestää noin 20 minuuttia, ja paluulipun hinta on noin 18 puntaa. Lipun voi ostaa aseman lippuautomaatista.watfor Junctionin aseman vieressä on bussiasema, josta kulkee Harry Potter bussi (jota ei voi olla huomaamatta) studiolle ja takaisin. Bussi kulkeen noin 20 minuutin välein, ja viimeinen paluubussi studiolta asemalle on kello 10 illalla, jolloin studio sulkeutuu.

Kuinka paljon aikaa kannattaa varata?

Harry Potter studioilla vierähtää helposti useampi tunti, sillä kierros on yllättävän iso. Jos et ole sen kummempi fani, voi pari tuntia riittä. Jos kuitenkin haluat kokeilla kaikkea, kuten taikasauvan käyttöä, ja oppia kaiken mahdollisen oppailta, neljä tuntia kuluu helposti. Me käytimme aikaa noin kolme tuntia, ja lopussa jouduimme myös vähän kiirehtimään. Kannattaa varata aikaa myös  oheistuotekaupassa haahuiluun, joka on aivan kierroksen lopussa. Koko Harry Potter -kokemukseen matkoineen kannattaa siis varata noin puoli päivää.

Monet luulevat, että kyseessä on ns teemapuisto tai huvipuisto. Vuoristoratoja ei kuitenkaan kannata odottaa, vaan kyseessä on enemmänkin museon tyylinen näyttely, jossa paljastetaan elokuvanteon salat.

Liput Harry Potter Studioon

Kuten jo alusssa mainitsin, liput maksavat 45 puntaa(+16 v). Liput täytyy ostaa ennakoon, ja sen voit tehdä tästä. Lasten lippu maksaa 37 puntaa, mutta saatavilla on myös perhelipppuja. Lisäksi tarjolla on opastettuja kierroksia, mutta sanoisin, että siihen ei kannata tuhlata rahoja. Itse kierroksen varrella on vapaita oppaita vaikka kuinka paljon, joten heille puhumalla saat varmasti kaiken ilon irti!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply