Scotland / The UK / Travel

Inchnadamph Bone Caves on helpohko vaelluskohde Skotlannissa

Inchnadamph Bone Caves Scotland

NorthCoast500-26
Inchnadamph Bone Caves oli yksi niistä kohteista, joka osui ihan sattumalta vastaan. En siis ollut lukenut tästä kohteesta mistään blogista, joita selasin ennen reissuun lähtöä tärppejen toivossa. Bone Caves (tai siis sinne johtavan polun alku) on vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Ardvreck Castlelta, jossa vietimme edellisen yön. Kun aamulla lähdimme ajamaan, pysähdyimme sattumalta nähtävyysmerkin kohdalla. Totesimme, että tässä olisi juuri meille sopiva lyhyehkö vaellusreitti, joten sen kummempia empimättä lähdimme tallustamaan joen rantaa pitkin kohti vuorella sijaitsevia luolia.

Inchnadamph Bone Caves löydettiin noin vuosisata sitten, ja se on nimetty näin koska sieltä löytyi eläinten luita. Koko retkeen meillä meni ehkä vähän reilu pari tuntia, joten tämä sopi oikein hyvin pikku aamureippailuksi! Inchnadamph Bone Caves on myös melko lähellä Ullapoolia, jossa kävimme pyörimässä vielä myöhemmin samana päivänä.

NorthCoast500-23
NorthCoast500-22
photo-54

Vaelluksen vaikeustaso ja oikeanlaiset varusteet

Matkalla, ja varinkin huipulla, tuuli kovasti. Alkureitti oli helppo, koska kuljettiin laaksossa tämän joen vartta. Kuitenkin itse luolille piti kiivetä todella kapeaa ja melko jyrkkääki polkua pitkin. Nousu ei ollut pitkä eikä siis vaadi sen kummempaa fyysistä kuntoa, mutta heikkonilkkaisille tai erityisen kömpelöille (tai pienille lapsille) en tätä retkeä suosittelisi, koska polulta voisi helposti pudota aikamoisen matkan aina alas asti.

Ostettiin ennen lähtöä Edinburghista kunnon vaelluskengät ja muut vermeet, jotka oli kyllä ihan korvaamattomat! Ajattlein ensin, että lenkkareilla olisi pärjännyt, mutta kaikki blogit sanoivat toisin. Nyt olen todellakin samaa mieltä, sillä ethän halua jättää vaelluksia välistä vain siksi, ettei satasta liiennyt kunnollisiin kenkiin! Myös vaellussukat ja tuulenpitävä takki olivat ihan must! Ostin oman takkini Mountain Warehousesta, ja tuo on siitä hyvä että siinä on irroitettava feelce-vuori, ja se on vedenkestävä. Todellinen kaiken sään takki siis! Tässä vielä linkki takkiin.
NorthCoast500-25
Laaksossa näkyy joki, joka oli alkuretken runsaasta vesimäärästä huolimatta jo luolien kohdalta kuivunut. Bone Caves oli lopulta sellainen kohde, joka yllätti todella positiivisesti. Toki se nyt oli helppoa kun en edes tiennyt paikan olemaassaolosta, mutta tämä menee kyllä helposti parhaimpien kohteiden joukkoon koko North Coast 500 reitin varrella! Tarkempaa tietoa Inchnadmph Bone Cavesista voit lukea vaikka täältä.

 

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply