LASKETTELUREISSU ALPEILLE 

P3100326
P3100369

Suomiposse

 

P3100350P3100403
P3100388

P3100322
P3100347

Vähän throwbackia koko vaihtoprosessin alkuun. Tässä muutamia kuvia Ramsau-vuorelta, Itävallasta. Lähdimme sinne heti toisella viikolla Saksaan saapumiseni jälkeen. Tällä reissulla meille muodostui erittäin tiivis kymmenen hengen porukka, joka on pysynyt aika hyvin kasassa tähänkin asti. Alppimökissämme keksimme lähteä kesällä Gardajärvelle Italiaan, josta kirjoittelin muutamassa edellisessä postauksessa. 

Tällekin reissulle vuokrasimme autot, ja tyytyväisenä ajelimme autobahnaa pitkin Itävaltaan. Perillä ihmettelimme, miten mökillemme pääsee. No, pian selvisi ettei mökille yksinkertaisesti voi ajaa autolla, vaan olisi käytettävä ihmeellistä, kuvissakin esiintyvää, tuolihissiä. Siinä tuli jo jollekin korkeanpaikankammoiselle tippa linssiin, mutta eipä ollut muita vaihtoehtoja kuin hypätä kyytiin. Myös tavarat – oluet mukaan lukien – pääsivät tuolihissin kyydissä perille asti. Tuolihissistä on kyllä riittänyt jutun juurta pitkäksi aikaa, kun vielä edelleenkin se tulee silloin tällöin puheeksi. Vaikka sen kyydissä oli aluksi pelottavaa, oppi muutaman kymmenen minuutin hiljaisesta näköala-ajelusta pian nauttimaan. 
Varsinaisesta laskettelusta mulla ei ole kauheasti kuvia, sillä otettiin niitä lähinnä muiden puhelimilla. Kahtena päivän lasketeltiin, ensimmäisenä päivänä hirveässä myräkässä ja sumussa, jolloin näkyvyys oli totaalinen nolla. En ollut lasketellut viiteen vuoteen, joten oli siinä aika paljon ihmettelemistä, varsinki kun mäkien vaikeustaso oli vähän eri luokkaa kuin Teijolla… Muutaman kerran tultiin mahalaskua alas, mutta ei haitannut ollenkaan! Seuraavana päivänä oli niinsanotusti timanttinen keli, ja lähdimme vielä korkeammalle vuorelle laskemaan. Siellä rinteessä oli todella paljon porukkaa, ja olin siksi vähän stressaantunut siellä laskiessani. Syötiin huipulla olevassa ravintolassa gulassikeittoa ja paistateltiin päivää. Illat pelattiin kalsarit jalassa juomapeliä ja kokkailtiin yhdessä ruokaa.
Nyt kun vaihto on jo lopuillaan, jotenkin toivoisin, että voisin palata tuohon aikaan kun kaikki oli niin uutta, ihmeellistä ja jännittävää. Kumpa kaikki olisi vielä alussa. 
I will call it a real throwback Thursday now… Here are some pictures from our trip to Austria, taken four months ago. On my second week here, me and bunch of other Finns that I had just met, arranged a skiing trip to Mt. Ramsau. I loved the view up there! We went skiing on two days: on the first day it was really foggy and you couldn’t literally see anything. I can tell you it was a little challenging to ski there after a five-year break in those weather conditions. On the next day we went skiing to a higher mountain and the weather was a lot better, but there was a lot of other skiers. We ate gulasch (?) on top of the mountain and enjoyed the sun. During this trip we bonded so tight that we still hang out together almost all the time. Now that my exchange is almost over, I wish I could go back in time to be in this trip with these people one more time.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *