Germany / Yleinen

LATTIALLA

P7240143
P7240177
P7240196

P7270262

Viimeiset kolme viikkoa olen nukkunut huoneeni lattialla. Ensimmäisenä yönäni lattialla heräsin laittoman aikaisin ja paniikissa: missä mä olen? Onko mun vieressä joku tuntematon äijä? Ei ollut. Olenko mä humalassa vai selvinpäin? Selvinpäin olin. Olin vain nukkumapaikan muutoksesta niin sekaisin, että heti ehdin ajatella pahinta.
Lattialla on kuitenkin kiva nukkua. Se on hauskaa. Ei tarvitse pelätä sängystä putoamista ja tavallaan mulla on enemmän tilaa, kun toinen jalka ja käsi voi olla lattialla jos siltä tuntuu. Mulla on lisäksi kattoikkuna, ja jos sen avaa, voin patjaltani katsella taivaalle. Joskus sieltä näkyy lentokone, lintu tai tähtiä.
Enää kaksi kokonaista päivää jäljellä sakemannien maassa. Viimeisen parin viikon aikana on jouduttu sanomaan monet jäähyväiset, ja kyyneleitäkin on vuodatettu. Hassua, että nyt tämä ihana ajanjakso on lopussa. Aika menikin niin nopeasti.
Kotiinpaluu jännittää, tottakai. Poikaystävääni en ole nähnyt melkein neljään kuukauteen. Mitenhän homma lähtee taas pelittämään? Uskon, että hyvin. Suomessa odottavat myös ystävät ja perhe. Harmittaa, etten ole ehtinyt pitää niin paljon yhteyttä kuin olisin halunnut. Pian asia kuitenkin korjaantuu, eivätkä hekään ole menossa minnekään.
Tällä olen tottunut joka päivä tekemään jotain hauskaa. Päivittäin ollaan käyty ulkona syömässä, piknikeillä, uimassa, baarissa ja hauskoissa tapahtumissa. Suomessa mulla on ainakin 30 tuntia viikossa koulua, 15 tuntia töitä ja siihen päälle opinnäytetyö. Kaverit, perhe ja liikunta. Tulee olemaan kiirettä, eikä ehkä yhtään niin hauskaa kuin täällä. Se on kuitenkin sitä elämää, ja olen onnellinen, että pääsen takaisin normaaliin elämänrytmiin.
Kroppa on jumissa kun syön miten sattuu, nukun silloin kun ehtii, juon alkoholia ihan liikaa ja liikuntaakaan ei ole hirveästi tullut harrastettua. Onneksi kaikki muuttuu nyt. Vaikka muutos jännittää, tiedän, että se voi olla hauskaa ja vaikkei olisikaan, ainakin se tekee hyvää.
Niin ja, oikeasti nukun
lattialla koska sängystäni lähti sellainen tukipuu irti, eikä se enää pysy
kunnolla paikallaan. Vaikka muutos ei siis olisikaan toivottua, se ei tarkoita
etteikö se olisi hyväksi.
About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply