England / London

LONTOO OXFORD STREET – SHOPPAILUVINKIT

Lontoon Oxford Street on yksi koko Euroopan kiireisimpiä ostoskatuja – ja täältä löytyy lähes kaikki. Oxford Streetiltä löydät pääsääntöisesti edullisempia hight street kauppoja (H&M, Zara -tasoa), mutta sivukaduilta ja tavarataloista löydät myös kaikki mahdolliset luksustuotteet. Tässä postauksessa kerron parhaat vinkit Lontoossa shoppailuun, erityisesti mitä tulee juuri kyseiseen katuun ja sen ympäristöön.

lontoo oxford street (10 of 10)
lontoo oxford street (6 of 10)

 1. Selvitä, miten pääset parhaiten perille. Metrolla kuljet kätevästi, mutta myös se, missä jäät pois, kannattaa suunnitella etukäteen. Suurin osa kaupoista ovat Tottenham Court Road:n ja Marble Arch:n pysäkkien välissä. Jos olet innokas shoppailija ja jaksat koluta kaiken läpi, jää jommalla kummalla pysäkillä ja kävele kadun päästä päähän. Useimmilla kaupoilla on kuitenkin useampi liike Oxford Streerillä, joten tämä ei ole täysin välttämätöntä.
 2. Missä on Primark? Tämä pihistelijän paratiisi löytyy Tottenham Court Roadilta ja Marble Archilta. Jos siis tänne pääsy on pakollinen, sisällytä jompi kumpi pysäkeistä reitillesi. Marble Archin Primark on ehkä hitusen suurempi.
 3. Oxford Streetin tavaratalot. Suurin osa kaupoista on kivijalkakauppoja, mutta erityisesti luksustuotteita kannattaa etsiä tavarataloista. Näitä ovat esimerkikis Selfridges tavaratalo, Debenhams, House of Fraser ja John Lewis. Nämä kaikki löytyvät samaiselta kadulta, Oxford Circus ja Bond Street -pysäkkien läheltä. Harrods on kuitenkin omasta mielestäni tavarataloista näyttävin, mutta sen löydät Knightsbridge -aseman läheisyydestä, joka ei siis ole Oxford Streetillä.
 4. Älä unohda sivukatuja! Regent’s Street ja Carnaby Street ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia, näistä erityisesti jälkimmäinen. Näiltä kaduilta löydät erityisesti yksittäisten brändien putiikkeja: puhutaan siis ”premium high street” -liikkeistä sekä muista designerliikkeistä, eri meikki- ja kenkäbrändien liikkeistä ja niin edespäin. Täältä löytyy kuitenkin myös kohtuuhintaisia kauppoja, kuten oma suosikki & Other Stories ja Monki. Myös Liberty -tavaratalo löytyy Carnaby Streetiltä.
 5. Varaudu ihan älyttömään ihmispaljouteen. Oxford Street on valehtelematta kiireisin paikka, jossa olen ollut. Iske siis apajille silloin, kun siellä on vielä hiljaista: esimerkiksi arki-illat ovat hyviä shoppailuaikoja. Itse en ole testannut, mutta veikkaisin myös aamupäivällä olevan vähemmän ruuhkaa. Juuri ennen sulkemista kaupoissa on vähiten jengiä – paitsi sunnuntaisin. Viikonloput ovat tietysti myös arkipäiviä kiireisimpä. Varaudu myös älyttömiin sovituskoppi- ja kassajonoihin. Jokaista rättiä en täällä lähtisi sovittamaan, joten ne Primarkin kolmen punnan paidat kannattaa melkeen ostaa riskillä ihan oman mielenterveyden kannalta.
 6. Jos energiaa jää vielä shoppailun jälkeen ja olet suunnitellut reittisi niin, että se päättyy Marble Arch -pysäkkiä kohti, kannattaa tähän yhdistää vaikka piknik Hyde Parkissa. Puisto on toki valtava, mutta siitä on kiva käydä kiertämässä vaikka vain osa.

lontoo oxford street (3 of 10)
lontoo oxford street (2 of 10)
lontoo oxford street (1 of 10)

Nyt kun on yleisistä vinkeistä päästy, niin kerron omat lempparikaupat, joita kannattaa ehkä pitää silmällä:

 1. KIKO – tämä muillekin reissunaisille varmasti tuttu Italialainen meikkiliike löytyy myös Lontoon Oxford Streetiltä (Tottenham Court Road aseman läheltä sekä Oxford Streetin ja Regent Streetin kulmasta). Erityisesti KIKO:n kynsilakat ovat mun mieleen, ja ne maksavat vain vajaa kolme puntaa!
 2. Dune – tämä Lontoolainen kenkä- ja laukkuliike on mun uusin ihastus! Hinta-laatusuhteen sanoisin olevan hyvin kohdallaan Dunella. Laukkujen hinnat pyörivät 50-80 punnan paikkeilla ja kengistä saa pulittaa 80-100 puntaa. Jos haluaa käytännöllisen tuliaisen, niin suosittelen käymään täällä! Dune:n laukkuja voi tosin bongata myös TK Maxx:seista alennuksella, mutta se on toki vähän hakuammuntaa.
 3. Top Shop – Oxford Circus:n asemaa vastapäätä löytyy jättimäinen Top Shop. Täältä löytää sekä käytännönläheiset kledjut että kreiseimmät paljettisadetakit. Ei muuta kuin penkomaan. Hinnat on suunnilleen samat kuin Zarassa.
 4. Forever 21 – oman kokemuksen mukaan tämän liikkeen laatu ei päätä huimaa, mutta ei myöskään hinnat. Täältä löytää usein trendikäitä vaatteita ja asusteita, joten jos olet himoinnut jotain trendien huipulla olevaa, mutta et halua tuhlata paljon pätäkkää, etsi se Forever 21:sta.
 5. Reserved – kävin täällä ihan äskettäin ja yllätyin erittäin positiivisesti! Viron reissuilta tuttu kauppa oli todella parantanut ilmettään ja vaatteiden materiaalit ja leikkaukset olivat huomattavasti miellyttävämpiä kuin muissa vastaavissa kaupoissa. Täältä kannattaa etsiä klassisia vaatteita, itse ostin ihanan poolokaulusneuleen sykysyä varten. Hinnat olivat hämmästyttävän halvat, ja tämä kyseinen neule maksoi vain 20 puntaa.
 6. Office ja Aldo ova kivoja kenkäkauppoja, ja erityisesti Officesta voi joskus löytää tosi hyviä tarjouksia.

Näiden lisäksi löytyy myös paljon muuta, kuten Zara, H&M, Mango, New Look, Pull and Bear, Stradivarius, Berhska, Uniqlo, River Island, Urban Outfitters, Gap, Lush, Intimissimi, Calzedonia ja niin edespäin. En itse keksi yhtään kauppaa jolla täällä ei olisi liikettä.
lontoo oxford street (9 of 10)
lontoo oxford street (5 of 10)
lontoo oxford street (8 of 10)

Onko teillä jotain vinkkejä Lontoon Oxford Streetillä tai ylipäätään Lontoossa shoppailuun? Saa myös jakaa hyviä ja huonoja ostoskokemuksia.

Lue Lontoon hintatasosta ja vinkit matkan budjetointiin.

Linkkejä:

Shops – Oxford Street

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

  Leave a Reply