London / The UK

Esittelyssä Lontoon markkinat: Borough Market, Maltby Street Market ja Columbia Road Flower Market

Lontoosta tulee ehkä äkkiseltään mieleen shoppailu, Big Ben, London Eye, sekä muut kuuluisat turistinähtävyydet. Älä kuitenkaan jumiudu vain näihin, sillä Lontoo on niin paljon muutakin. Markkinoita koluamalla pääset tutustumaan kaupunkiin paikallisen silmin, löydät mitä herkullisimpia ruoka-annoksia ja erikoisimpia löytöjä.

Tässä postauksessa ajattelin esitellä joitakin suosikkimarkkoinoitani, tarkemmin sanottuna Borough Marketin, Columbia Road Flower Marketin, sekä itselleni uuden tuttavuuden, Maltby Street Marketin.

Borough Market

Borough Market-3
Borough Market-2

Borough Market on ehkä Lontoon parhaiten tunnettu markkina, sillä se sijaitsee aivan London Bridgen metro- ja juna-aseman kupeessa. Borough Market on todella suuri, ja koostuu useammasta rakennuksesta – lämpötila on kuitenkin sama kuin ulkona, sillä tila on avoin. Täältä voit ostaa vihanneksia, ruoka-annoksia, juustoja, kasveja, jälkiruokia… Markkina on aika kiireinen, mutta liikkumaan pääsee silti vaivattomasti. Borough Market on varma valinta, sillä se on ollut myös 14-vuotiaan siskoni, noin samanikäisen veljeni sekä isäni mieleen. Tänne on siis hyvä lähteä koko perheen kesken, eikä ketään varmasti jää kylmäksi.

Padella restaurant London

Pakko myös mainita markkinan kupeessa olevasta Padella -nimisestä pastaravintolasta. Padella on älyttömän suosittu – eikä turhaan. Hinnat ovat 4-10 punnan kieppeillä ja annokset älyttömän hyviä mutta simppeleitä. Paikka ei kuitenkaan ota varauksia, ja jono kiemurtelee helposti kulman taakse kaikkina ajankohtina, mutta pöydän voi kuitenkin saada! Paras taktiikka on iskeä mestoille heti klo 12, kun ravintola aukeaa. Kannattaa jonottaa kärsivällisesti, sillä lopulta sinulle annetaan jonotuspaikka. Jonotusikkuna on yleensä 1-2 tuntia, ja ravintola lähettää sinulle tekstiviestin kun pöytä on valmis. Toinen vaihtoehto on ladata Walk In -sovellus, jota myös monet muut suositut ravintolat, kuten Flat Iron, käyttävät. Tällöin voit ilmoittaa itsesi jonoon lähettyvillä ollessasi, ja kun pöytä on valmis, saat taas tekstiviestin. Ylipäätään on hyvä tietää, että varsinkin Lontoon keskustan ravintolat ovat viikonloppuisin aina täynnä, joten syömisen suhteen kannattaa suunnitella hieman etukäteen. Varaa siis pöytä ravintolasta hyvissä ajoin tai varaudu olemaan joustava odottamisen suhteen.

Maltby Street Market

Maltby Street Market
Maltby Street Market-2
Maltby Street Market-3
Maltby Street Market-4

Maltby Street Market oli mulle ihan uusi tuttavuus, mutta hurmasi kyllä kertaheitolla! Maltby on Borough marketia huomattavasti pienempi, mutta myös turistien tietämättömissä. Täältä löydät cocktaileja, ruoka-annoksia, jälkkäreitä , tuoreita vihanneksia ja juustoja. Maltby on myös noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Borough Marketista, joten innokkaat markkinoiden kävijät voivat iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Columbia Road Flower Market

Columbia road flower market 1
Columbia road flower market-2

Nyt päästiin mun – ja varmasti monen muunkin – lemppariosuuteen! Columbia Road Flower Market rakentuu Columbia Roadille joka sunnuntai klo 10-15. Minusta tuntuu, että tämä on pakollinen sunnuntaiaktiviteetti jokaisen lontoolaisen kalenterissa, sillä markkina on ihan mielettömän suosittu. Jengiä on niin paljon, että tuskin pääsee ympäri kääntymään. Niinpä tänne täytyy lähteä sisulla, mutta suomalaiseltahan sitä ei puutu! Flower market siis keskittyy kukkien ja kasvien myyntiin, ja täältä löytyy mitä ihanimmat kukkakimput, sisäkasvit sekä puutarhan kukkaset – ja vielä todella kohtuulliseen hintaan. Me ollaan ostettu täältä esimerkiksi cheese plant 5 punnan hintaan, orkidea kahdella eurolla ja ties mitä muuta. Kukkien lisäksi kadulla on kahviloita, pubi sekä useita tilpehööri- ja vintageliikkeitä. Columbia Road sijaitsee Shoreditchissä, lähellä Hoxtonin ja Old Streetin asemia (ja meidän entisiä kotikulmia!). Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee myös kuuluisa Brick Lane Market, joka tarjoilee katuruokaa ja vintagelöytöjä. Brick Lanea lähellä on myös Old Spitalfields Market. Näistä olenkin jo maininnut Lontoo vinkit ensikertalaiselle -postauksessa.

Oletko käynyt jollain näistä Lontoon markkinoilla, vai nouseeko suosikiksi joku ihan muu?

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply