Travel / Yleinen

Matkasuunnitelmia

Viime reissusta tuntuu olevan ikuisuus, ja se olikin kesälomamatka ihan vain koti-Suomeen. Onneksi horisontissa siintää kuitenkin jotain mitä odottaa, ja tässä postauksessa aion kertoa, mitä on pian luvassa.

Amsterdam

Amsterdam, Netherlands canal during daytime

Tyttöjen reissu Amsterdamiin on edessä jo noin parin viikon sisällä! Meitä lähtee reissuun kolme kaverusta, ja kohde on meille kaikille uusi tuttavuus. Matkan pituus tulee kestämään neljä päivää, jonka uskoisin olevan aika optimaalinen aika. Sen kummempia suunnitelmia ei olla vielä tehty, mutta itseäni kiinnostaisi eniten ainakin Anne Frankin talo ja risteily kanaalilla. Jossain muussakin museossa voisi käydä, mutta muuten keskitytään varmaankin oleelliseen, eli syömiseen tietenkin. (Kuva Unsplash)

Suomi

P8300565

Olen ollut vähän surkea käymään kotikotona, ja käynnit onkin rajoittuneet lähinnä jouluun ja kesään. Nyt kuitenkin ystäväni häät alkavat lähestyä, joten onhan sitä lennettävä hääteemaista viikonloppua viettämään! Myös Suomi-matka kestää osaltani neljä päivää, ja osuu samalla isänpäiväviikonlopulle. Ohjelmaa on jo vaikka kuinka, joten rentoutua tuskin kerkeää sen kummemmin. Olen kuitenkin todella innoissani, sillä näitä kavereita (ja perhettä) ei näekään ihan joka päivä! Lisäksi menen tietysti Suomeen myös jouluksi.

Pariisi

Olen halunnut Pariisiin jo ties kuinka monta vuotta, mutta aina se on vain jäänyt toteuttamatta. Työpaikkani todisti kuitenkin olevansa aikani arvoinen, sillä firman pikkujoulut järjestetään tänä vuonna Pariisissa!!!! En voi vieläkään käsittää tätä, mutta näin se nyt vain kuitenkin on. Kyseessä on ihan päiväreissu Eurostar-junalla, mutta jäädään kaverin kanssa yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi omakustanteisesti. Eniten odotan ruokaa (etanoita, joita en vielä ole maistanut, sekä loputonta croissanttien ja muiden leivonnaisten määrää), viiniä ja ihan vain kauniista kaupungista nauttimisesta. Montmartressa haluaisin ainakin käydä, sekä tietysti nähdä Eiffel-tornin ja Riemukaaren. Liikaa ei viitsi suunnitella, sillä aikaa on niin rajoitetusti. (Kuva Unsplash)

Dublin

brown and white concrete houses

Dublinin matkaa en ole vielä varannut, mutta tämä olisi todennäköisesti edessä alkuvuodesta. Ystäväni muutti sinne hiljattain työn perässä, ja kun välimatka on näin pieni, pakkohan siellä on käydä kääntymässä! En ole koskaan käynyt Irlannissa, mutta odotuksissa on paljon pubeilua ja ystäväni tuntien, hyviä bileitä. (Kuva Unsplash)

München ja Frühlingsfest

IMG_3017
Olin 5 vuotta sitten (mihin se aika on oikein mennyt?!?!?) Münchenissä vaihdossa, ja löysin sieltä kasan rakkaita ystäviä (blogipostauksia tältä ajalta löytyy täältä, laatu toisaalta on mitä on). Tällä vanhalla  vaihtoporukalla on ollut tarkoitus lähteä verestämään muistoja joko Oktoberfesteille tai Frühlingsfesteille ties kuinka kauan, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä, että tämä voisi jopa tänä vuonna tapahtua. Ajankohtana olisi siis huhtikuun loppu tai toukokuun alku. To do -listalle kuuluu oluen lisäksi myös burgerit (Hans Im Glück ja Ruff’s Burger), jotka on Münchenissä ihan omalla tasollaan, ja Englischer Garten surffaajineen. Näistä tytöistä pari on täällä Lontoossa ollutkin käymässä/tulossa käymään, mutta vitsi miten siistiä olisi saada heidät kaikki tänne myös kertaheitolla!

Mitäs matkasuunnitelmia teiltä löytyy? Vinkit yllämainittuihin kohteisiin ovat myös todella tervetulleita! Mitä on pakko nähdä ja kokea?

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply