England / London / The UK

Notting Hill – Lontoon instagrammattavimmat kadut

Notting Hill
Notting Hill (1 of 9)
Notting Hill 2
Notting Hill 3
Notting Hill (7 of 9)

Notting Hill on varmasti Lontoon yksi instagrammattavimmista kaupunginosista pastellinvärisine taloineen. Tämä todellakin näkyi myös kaduilla – jengiä oli kännykät ja kamerat kädessä joka puolella, kuten viimeisestä kuvastakin näkyy. Olipa samalla kadulla myös oletettavasti paremman tason bloggaaja, jonka bongasin lyhyen ajan sisään poseeraamassa kolmessa eri asussa. Tästä on itseasiassa tullut jopa ongelma, ja paikallislehti Evening Standard kirjoitti hiljattain artikkelin siitä, kuinka Notting Hillin asukkaat toivovat rauhaa ”influenssereilta”. En löytänyt alkuperäistä artikkelia, mutta vastaavan voi käydä lukemassa tästä. Alueen suosio ei yllätä varsinkaan näin kevätaikaan, kun myös magnoliapuut kukkivat Notting Hillin kaduilla.

Olin täällä ystäväni Sannan kanssa, ja kyllä meitä – ja varmaan ohikulkijoitakin – huvitti, kun asutkin sattuivat kuin suunniteltu yhteensopiviksi. Molemmilla valkoinen paita ja mustat housut, molemmilla hatut, joista mun pinkki hattu oli sävy sävyyn Sannan takin kanssa. Ilmankos ohi pyöräilevä poika tajusikin huikata meille, mihin pitää kääntyä, että löytää ”instagramkadun”. *facepalm*

Notting Hill on melko suuri alue, ja vain sillä, että laitat Google Mapsiin ”Notting Hill”, et todennäköisesti tule löytämään juuri näitä pastellitaloja. Rakennukset ovat kyllä kauniita joka puolella, mutta jos olet juuri näiden pinkkien perässä, oikea osoite on esimerkiksi Hillgate Place.

Portobello Road Market

Portobello Road Market, joka on tuttu myös Notting Hill -elokuvasta, sijaitsee toisella puolella Notting Hilliä – Portobello Roadilla tietenkin. Markkinat ovat avoinna viikon jokaisena päivänä, sunnuntaita lukuunottamatta. Pääpäivä on lauantai, jolloin markkinoiden kaikki osiot ovat auki. Täältä löytyykin vaikka mitä: muotia, vintagea, antiikkia, ruokaa, ja vihanneksia. Täältä ostin myös kuvissakin näkyvän pinkin hatun. Tämä Italiassa käsintehty villahattu maksoi vain 20 puntaa! Lisäksi myyjäpojat olivat todella herttaisia, joten kaupat oli aika helppo lyödä lukkoon. Saman kadun kupeesta löytyi myös ihana second hand putiikki, johon täytyy ehdottomasti tehdä paluu paremmalla ajalla. Jos muuten joltain löytyy hyviä vinkkejä Lontoon kirpputoreihin, laittakaahan tulemaan!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

8 Comments

 • Ida ihana
  huhtikuu 9, 2019 at 5:14 am

  No kyllä on kaunista, en ihmettele kuvien suosiota yhtään!:) varmasti myös elokuva on tehnyt aluetta tunnetuksi.

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Reply
  • Lilja
   huhtikuu 12, 2019 at 11:09 pm

   Semmoisen käsityksen olen saanut, että elokuvasta lähti hype liikkeelle, ja nyt näin somen myötä suosio on kasvanut räjähdysmäisesti – ja tosiaan iha syystä! Olisihan se ihana asua vaaleanpunaisessa talossa noin ihanalla sijainnilla, mutta toisaalta on myös kiva, että omalla kotiovella ei ole instagrammaajia jonoksi asti 😀

   Reply
 • Suunnaton
  huhtikuu 14, 2019 at 10:39 am

  Onpa sympaattisen näköistä! Nuo kukkivat magnoliapuut vielä täydentävät söpöyden upeasti!
  Voin hyvin kuvitella, että Notting Hill kerää paljon instagrammaajia ja muitakin ”ulkopuolisia”. Ja yhtälailla voin hyvin kuvitella, kuinka se ärsyttää asukkaita. Olisi aika raskasta, jos joka päivä joutuisi itse väistelemään haahuilevia turisteja. Edellisellä kerralla Lontoossa käydessä Notting Hill oli käyntilistallani, mutta se jäi kuitenkin väliin.

  Reply
 • Suvi / Suvin matkassa
  huhtikuu 15, 2019 at 6:57 pm

  Notting Hill on kyllä yksi Lontoon kauneimmista kaupunginosista, ja etenkin kevät- kesäaikaan. Tuli ihan Lontoo matkakuume tästä postauksesta 🙂

  Reply
 • Maarit - niceMatkaaja
  huhtikuu 17, 2019 at 11:51 am

  Ihania, keväisiä kuvia! Lontoo-ikävä iski, vaikka vastahan kuukausi sitten sieltä palasin. Jostakin lehdestä bongasin tuolloin tarinaa juuri Notting Hillin instakaduista ja instaturismin herättämästä raivosta. Ymmärrän kyllä – ei olisi kiva, jos jengi ravaisi kotiovella kuvauttamassa itseään. Mutta Notting Hill on kyllä hurmaava alue, jonne on aina kiva palata.

  Reply
 • Anmarien
  huhtikuu 19, 2019 at 7:29 pm

  Käväisin juuri muutama päivä sitten pitkästä aikaa Notting Hillissä ystävän kanssa ja paikasta tulee kyllä aina niin hyvälle mielelle. Markkinoista olen ehkä enemmän tykästynyt Camdeniin, mutta Notting Hillistä löytyy mun oma gluteeniton kakkutaivas.

  Reply
 • Jejeejee, tässä kuussa Lontoo kutsuu! Näitä sun Lontoo-aiheisia postauksia on ollut kiva fiilistellä ennen omaa lomaa. Odotan kyllä innolla myös tätä Nothing Hilliä, ahdistaa kyllä valmiiksi jo seisoa siellä kameran kanssa, kun en haluaisi närkästyttää paikallisia. Pitää yrittää jotenkin smoothisti ottaa kuvia itselle. 😅

  Luin varmaan samaisen artikkelin mistä puhuit ja siinä kerrottiin myös, että jollain vaikuttajalla oli jopa oma kuljetettava ’teltta’ vaatteiden vaihtoon. Toi oli kyllä ihan käsittämätöntä mun mielestä jo, joten en yhtään ihmettele että paikalliset ärsyyntyy.

  Reply
 • Sandra
  huhtikuu 20, 2019 at 8:42 am

  Kaunistahan tuolla on! Luin kanssa jonkin artikkelin, missä kerrottiin porukan raahaavan mukaan jopa teltan, jossa voi vaihtaa eri asuja. 😀
  Menee vähän yli ainakin omaan makuun tuo touhu 🙂

  Reply

Leave a Reply