Finland

Päiväretki Helsinkiin ja Suomenlinnaan

Thigns to do in Helsinki (3 of 7)
Thigns to do in Helsinki (1 of 7)

Viikon pituinen Suomi-matka alkoi tänä vuonna päivällä Helsingissä. Asuin muinoin täällä pari vuotta, joten kaupunki on itselleni jokseenkin tuttu. Brittipoikaystäväni sen sijaan on käynyt Helsingissä vain pari kertaa, ja silloinkin talvisaikaan. Jos minulta kysytään, niin kesähesa on kyllä aivan eri kokemus – ja paljon parempi sellainen! Tästä ei jäänyt nytkään epäilystäkään.

Poikaystäväni ykkösvinkki kaikille Suomeen matkaaville on aina Hesburger. Tämä piti tietysti päästä kokemaan taas uudestaan, joten heti ensitekijäisiksi haettiin Hesestä safkat mukaan, ja nautittiin kurkkumajoneesista Espan puistossa. Siinä istuskellessamme emme voineet olla huomaamatta sähköpotukulautoja, joilla jengi viiletti ohi jatkuvasti. Päätettiin itsekin antaa kapistuksille mahdollisuus, ja hauskaahan se olikin!

Pienen alkujännityksen yli päästyämme potkulautailu sujui oikein jouhevasti, ja päätimme lähteä kierrokselle Kaivariin päin. Olen aina tykännyt Kaivopuistosta, sillä mielestäni siellä on mukavan rauhallista. Purjeveneiden ikkunashoppailu kuuluu myös molempien suosikkiharrastuksiin, joten kohde oli oivallinen. Keli oli kohdillaan, sillä mittari hipoi 30 asteen kieppeillä – niinpä potkulaudat tarjosivat loistavan kulkutavan ilman fyysistä rasitusta. Menopeli oli kuitenkin yllättävän tyyris, sillä päädyttiin pulittamaan 40 minuutin huvituksesta 13 euroa per nokka.
Thigns to do in Helsinki 2
Things to do in Helsinki

Samalla tehtiin myös pikainen kierros Senaatintorilla ja kierreltiin Torikortteleissa. Kun aikaa ei ole paljon, mielestäni on järkevää pysytellä kauppatorin lähettyvillä. Niinpä napattiin samasta kohteesta lautta Suomenlinnaan, joka on ehdoton suosikkikohteeni Helsingissä. Ostettiin pehmikset, käveltiin ympäriinsä ja juotiin yksi lonkero puoliksi merinäköaloista nautiskellen. Suomenliina on mielestäni ihana, koska se on luonnon helmassa ja meren rannalla, arkkitehtuuri on kaunista ja historia kiehtovaa.
Thigns to do in Helsinki (4 of 7)
Thigns to do in Helsinki (7 of 7)
Thigns to do in Helsinki (6 of 7)Vanhat bunkkerit näyttävät nykyään ihan Konnulta, eikös vain?
Suomenlinna (5 of 6) copy

Mikä on sun suosikkiaktiviteetti Helsingissä kesäaikaan?

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply