Italy / Rome / Travel

Yhden päivän Rooman matka – Kaikki parhaat päivässä

Rooma nahtavyydet
Rooma-2
Italian matkan oli tarkoitus päättyä Positanon päiväreissuun, ja seuraavana päivänä oli tarkoitus lentää kotiin. Check-in:ä tehdessäni kuitenkin huomasin, että lentomme oli peruttu! Pieni paniikki, selvittely ja toteaminen, että Rooma kutsuu. Kaikki Napolin lennot oli siis peruttu lakon takia, joten lähimmät lentoyhteydet olivat Roomasta.

Ensin vähän hirvitti lisäkustannusten määrä, mutta onneksi meillä oli todella hyvä Avivan matkavakuutus (jonka olen saanut työpaikkani kautta), joka korvasi matkakulut sekä hotellin. Harmi, että sain tähän varmuuden vasta hotellin varaamisen jälkeen, sillä pihiyden kynsissä bookkasimme aika läävähotellin, kivalta Trasteveren alueelta tosin.

Hotellilla meillä ei tosin juuri ollut aikaa loikoilla, sillä päätimme ottaa ilon irti yhden päivän Rooman matkasta! Itsehän kävin Roomassa viimeksi lokakuussa, joten paikat olivat vielä tuoreessa muistissa. Poikaystävän edellisesta Rooman matkasta oli kuitenkin jo yli kymmenen vuotta, joten vein hänet katsomaan Rooman kohokohtia!

Sorrentosta Napoliin ja Napolista Roomaan

Kuten jo aikaisemmassa postauksessa mainitsin, Sorrento valikoitui matkamme tukikohdaksi nimenomaan hyvien kulkuyhteyksien takia. Kun suuntasimme nenät kohti Roomaa, tämä tuntui todellakin hyvältä päätökseltä. Junalippu Sorrentosta Roomaan maksoi muistaakseni 16 euroa per nenä, ja matka taisi kestää noin 45 minuuttia. Napolista Roomaan oli kaksi eri junaa: nopea, reilun tunnin juna, sekä reilut kolme tuntia kestävä juna. Hintaeroa näillä tosiaan oli, mutta päädyimme kuitenkin kalliimpaan (48 euroa per henkilö) vaihtoehtoon, sillä emme halunneet hukata koko päivää junassa istumalla. Taksi Rooman päärautatieasemalta Trastevereen maksoi 15 euroa tippeineen.

Näin koet kaiken Roomassa vain yhdessä päivässä

Trastevere

Rooma on yllättävän pieni kaupunki, joten siellä liikkumiseen riittää pelkät jalat. Hotellimme sijaitsi tosiaan Trastevere -alueella, jossa sijaitsevat kaupungin parhaat ravintolat, ja alue on itsessäänkin todella idyllinen ja täynnä rappioromantiikkaa. Trasteveressa kannattaa siis ehdottomasti käydä pyörimässä – ja syömässä.

Trasteveressa on kuuluisasti Rooman parhaat ravintolat, ja voin todellakin yhtyä tähän. Lounastimme Alle Fratte di Trastevere nimisessä ravintolassa, joka oli aivan hotellimme vieressä, ja illallista nautimme myös saman alueen jossakin pizzeirassa, minkä nimeä en nyt millään muista. Edellisellä Rooman matkalla kävimme nauttimassa upeaa pastaa Da Enzo -nimisessä ravintolassa.
Rooma Trastevere
Rooma-26

Circus Maximuksen kautta Colosseumille

Antiikin Rooman kohteet ovat näppärästi vierekkäin, eikä Trasteveresta Colosseumille ole pitkä matka. Matkalle osuu samalla Circus Maximus. Yhden päivän Rooman matkalle emme ottaneet mitään pääsylippuja kohteisiin, vaan tyydyimme katselemaan kaikkea ulkoa päin. Maaliskuisena maanantaina turisteja oli muuten huomattavasti vähemmän kuin lokaikuisena viikonloppuna, selfietkin saatiin ilman kuvauspaikoille jonottamista. Erillisen Colosseum-aiheisen postauksen voit muuten lukea tästä.
Rooma-9Circus Maximus
Rooma-10Rooman riemukaari aivan Colosseumin kupeessa
Rooma-12
Rooma-colosseumRooman paras instagram spotti, jossa sai tällä kertaa poseerata ihan rauhassa.

Colosseumilta Piazza Venezialle ja ostoksille

Colosseumin lähellä sijaitsee Rooman keskus Piazza Venezia. Kävelymatka on todella lyhyt, ja matkalla voi ihailla Forum Romanumin raunioita. Piazza Venezialta alkaa myös pääostoskatu, jossa voi siis tehdä samalla ostokset. Sorrentoaiheisessa postauksessa mainitsinki jo, että Italiassa on todella hyvät shoppailumahdollisuudet. Paikalliset vaatekaupat ovat täynnä tyylikkäitä vaatteita ja vielä edulliseen hintaan. Erityissuositus WYCON -meikkiliikkeelle!

Rooma-Piazza Venezia
Rooma-17
Rappusilla istuminen on muuten kielletty, joten tää kuva otettiin niin, että istahdin tuohon noin sekunniksi ja ponkaisin saman tien kuvan ottamisen jälkeen takaisin ylös! Taustalla näkyy olevan muitakin tuhmureita, mutta itsehän rakastan sääntöjä.

Fontana Di Treviltä Villa Borghesen auringonalskuun

Fontana di Trevi, Rooman kuuluisin suihkulähde, sijaitsee aivan ostoskadun kupeessa. Vaikka turisteja oli vähemmän kuin edellisellä Rooman matkallani, täällä kyllä turreja riitti! Ihme ja kumma saatiin kuitenkin napattua nämä gelatokuvat – ja oli muuten herkullista jätskiä. Valitsin mun suosikkimaut eli pistaasi ja tiramisu! Jätskikiska Don Nino oli aivan suihkulähteen vieressä, ja voin suositella sitä!
Rooma-21
Rooma-Di Trevi
Fontana Di Treviltä kun lähtee kävelemään eteenpäin, kuljet Espanjalaisten portaiden ohi. Jatkettaessa päädyt Piazza del Popololle. Sieltä nousevat rappuset Villa Borghesen puistoon, josta aukeavat upeat näkymät koko kaupungin yli. Ei kannata jäädä heti ensimmäiselle tasanteelle ruuhkan keskelle, vaan jatkaa hieman eteenpäin, jossa auringonalskua saa ihailla vähän enemmän rauhassa. Villa Borghesesta pääsee muuten alas myös Espanjalaisia portaita pitkin. Lue postaus Villa Borghesesta. Tähän on hyvä päättää nähtävyyskierros ja suunnata ravintolan kautta nukkumaan!
Rooma-24
Rooma-22
Rooma-25
Auringonlasku Villa Borgheselta oli loppua kohden aivan upea!

Tältä näytti yhden päivän matka Roomaan! Harvemmin kukaan matkustaa Roomaan vain päiväksi, sillä kaupungissa on toki vielä muutakin nähtävää, kuten Vatikaani. Siellä ei kuitenkaan ihan noin vain pyörähdetä, joten yhden päivän reissulle se ei tällä kertaa sopinut. Jos kuitenkin joudut samanlaiseen tilanteeseen kuin minä tai sinulla on pitkä välilasku Roomassa, ota ihmeessä vinkit muistiin!

Lisää vinkkejä Roomaan voit lukea tästä.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

10 Comments

 • Martina
  toukokuu 13, 2019 at 9:07 am

  Ihana Rooma. En koskaan kyllästy katselemaan kuvia lempikaupungistani. Jäätelöt ja Trevi on tämän postauksen lempparikuvani.

  Enpä muuten tiennytkään ettei noille portaille saa istua. Aina oppii jotain uutta. 🙂

  Reply
 • Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  toukokuu 13, 2019 at 11:26 am

  Ihania kuvia tuolta Pincion aukiolta! Pitäisikö joskus itsekin raahautua sinne auringonlaskun aikaan?
  Mutta mitä tulee vinkkien talteen ottamiseen, mahtaako maailmassa olla yhtäkään ihmistä, joka ei tietäisi, että Roomassa on Colosseum ja Trevin suihkulähde 😉 Eipä sillä, tunnetut nähtävyydet ehtii hyvin kiertää päivässä, kun juttusi osoitti. Sikäli hyvä oikein hyvä vinkki: Roomaan kannattaa tulla vaikka olisi vain päivä aikaa.

  Reply
 • Mari
  toukokuu 13, 2019 at 11:33 am

  Kauniita kuvia kauniista kaupungista. Itse kävin ensimmäistä kertaa kaupungissa viime syksynä ja jotenkin se jysähti siinä määrin, etten ole edes blogiin kirjoittanut vielä siitä mitään. Tämä vähän innosti itseänikin kaivamaan valokuvat esille.

  Reply
 • Tiina Johanna / Kookospalmun alla
  toukokuu 16, 2019 at 3:49 pm

  Ihastuttava Rooma ja ihania kuvia! 🙂 Hyvin olette yhden päivän aikana saaneet tärppejä kierreltyä, kiitos myös tuosta hyvästä instakuvavinkistä 😉 Täytyy itsekin käydä siellä kuvia napsimassa sitten kun Roomaan eksyn. Toivottavasti siis pian. Joskus ne muutokset matkasuunnitelmissa tuovat ihan hauskoja ja hyviäkin vaihtoehtoja vastaan, vaikkei sitä alkuperäistä toivetta pääsekään ehkä näkemään.. Rooma ei onneksi ole yhtään huono vaihtoehto! 🙂

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  toukokuu 16, 2019 at 6:00 pm

  Saman tyyppisellä ohjelmalla mentiin joskus risteilyllä. Tosin mukana oli vielä Vatikaanikin ja päivän pituutta rajoitti laivan sijainti Civitavecchiassa, joka ei todellakaan ole Roomassa, vaikka risteilyjä markkinoivat yritykset niin helposti haluavatkin väittää 🙂
  Itse olin viettänyt aikaisemmin Roomassa viikon, mutta siipalle kerta oli ensimmäinen, joten pienoiseksi juoksemiseksi tuo Rooma päivässä meni, mutta eiköhän siitä joku mielikuva jäänyt kuitenkin. Jossain vaiheessa kuitenkin vielä palaamme kaupunkiin, ehkä sitten vähän paremmallakin ajalla.

  Reply
 • Pikavisiitti Roomaan ja hyvin ootte ehtinyt näkemään kaikkea! Ikävä että sait kuulla tuosta korvauksesta liian myöhään, olisi varmasti ollut kiva päivittää normaalia kivempaa hotelli. 😀

  Da Enzo oli yksi omista Rooman suosikeista, etenkin tiramisu on siellä niin hyvää. Voisin väittää että parasta maailmassa, oon testannut varmaan 50 erilaista reissuilla. 😀

  Reply
 • Piyya
  toukokuu 18, 2019 at 5:32 am

  Rooma on niin ihana ja itse pidän juuri siitä, että siellä voi liikkua ihan kävellen. Ei tarvitse käyttää joukkoliikennettä jos ei halua. Kävellen näkee Rooman upeuden ja pienet kujat, aukiot….nyt tuli ikävä Roomaan. Trasteveren ravintolat tarjoaa edelleen hyvää ruokaa vaikka ovatkin niin suosittuja.

  Reply
 • Mirva / albanianlomakodit.com
  toukokuu 18, 2019 at 12:06 pm

  Me oltiin kans viime kesänä yks yö Roomassa ennen kuin jatkettiin Riminiin junalla. Kerettiin aika lailla samat paikat kiertämään, paitsi tuota upea suihkulähde jäi väliin. Hyvät vinkit 👌☺️

  Reply
 • Suvi / Suvin matkassa
  toukokuu 19, 2019 at 5:52 am

  Eikä miten ihania kuvia ja mun Roomaan kaipuu nosti taas päätään. Rooma on yksi mun lempi kaupungeista!! Ja toi gelato, Roomasta saa maailman parasta jäätelöä!

  Reply
 • Suvi / Suvin matkassa
  toukokuu 19, 2019 at 5:53 am

  Eikä miten ihania kuvia! Rooma on yksi mun lempi kaupungeista!! Ja gelato on Roomassa niin herkullista 🙂

  Reply

Leave a Reply