Australia

PERTH IS PERFECT!

thumb__3250121_1024-2
thumb__3250117_1024-2
thumb__3240045_1024-2
thumb__3240064_1024-2
thumb__3250104_1024-2

Itärannikon reissu on nyt tullut päätökseensä (postauksia tosin tulossa vielä kasapäin!), joten oli taas aika suunnata kohti tuntematonta, toiselle puolelle mannerta! Myöhään torstai-iltana löysin itseni Perthistä, ja täällä on nyt tullut viihdyttyä muutama päivä. En tunne kaupungista ketään, joten to do -listalla on löytää vähän pitkä-aikaisempia kavereita. Eilen vein pariin ravintolaan CV:ni, sillä tilanne on sellainen, että mulla on varaa lomailla vielä noin kuukausi, mutta sen jälkeen rahat loppuu ja ainoana vaihtoehtona on lähteä kotiin. Tämä ei kuitenkaan houkuttaisi, joten toivottavasti jotain töitä löytyy ja pian!

Mutta sitten asiaan! Perth on aivan ihana! Kovin pieni verrattuna muihin Australian isoihin kaupunkeihin (2 miljoonaa asukasta laajalle alueelle levittäytyneenä), mutta mielestäni täällä on jotenkin kodikas tunnelma. Pilvenpiirtäjiä ei ole läheskään yhtä paljon kuin muualla, mutta eipä niitä Suomessakaan ole kaivattu. Kai se on vain sellainen juttu, johon täällä on jo kerennyt tottua ja nyt tuntuu hassulta olla näin matalassa paikassa. Täällä on tosi paljon pikkuisia ravintoloita ja kahviloita, puistoja, satama ja vintage putiikkeja. Ilma on toistaiseksi ollut ihan täydellinen, 23-25 astetta ja auringonpaistetta. Cairnsin 90% ilmankosteuden jälkeen ilma tuntuu ihanan raikkaalta, mutta iltaisin ulkona on kyllä tosi kylmä. No, ainakin pääsevät kaikki vaatekappaleet käyttöön!

Kuvat on napattu Pethin satamasta ja Fremantle -nimisestä kaupunginosasta.

Traveling the Australian East Coast has now come to an end (still loads of posts coming up!), and it was time to take another leap into the unknown. Late on Thursday night I found myself in Perth, across the continent and all by myself. I don’t know anyone in the city, so I’m trying to meet some people who are looking to stay here for a little bit longer – most people seem to be just passing by. I also need to find a job, because my funds are not endless. I have popped my CV into a few places already, so let’s hope for the best and keep on searching.

Anyway, let’s get to the point! Perth is so nice! It’s very small compared to the other big cities in Australia (wide spread 2 million people), but it’s so cozy and feels like home. There are not that many skyscrapers, which is kind of what I’m now used to – but who needs skyscrapers, we don’t have them at home either. There are so many small bars, cafés and cute shops here, as well as multiple parks and a lovely harbour. The weather has been very pleasant so far, around 23 to 25 degrees with sunshine. After the humidity in Cairns the air feels super fresh, but it gets quite cold at night. Well, at least I can finally use my favourite jeans again!

These photos are taken at the harbour and in a suburb called Fremantle.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply