England / London / The UK

Luonnon rauhassa Richmond Parkissa

Richmond Park-3
Richmond Park-6
Richmond Park-7
Richmond Park-5
Richmond Park-2
Richmond Park-9

Richmond Park on Lontoon suurin puisto, joka tosin sijaitsee aikamoisen matkan päässä keskustasta. Kun täällä kuitenkin asuu, tai jos tulet pidemmälle vierailulle, on Richmond ehdottomasti nähtävä, sillä jättimäisen puiston lisäksi Richmond on myös yksi Lontoon ihanimmista alueista.

Britanniaan saapui intiaanikesä, joten hupparit sai laittaa takaisin kaappiin ja kesävaatteet kaivaa takaisin esiin. Tänään on pilvistä ja koko ensi viikoksi on luvattu sadetta. Niinpä eilen otin ilon irti ja puin ylleni äitini vanhan kesämekon, kun päätettiin lähteä Richmond Parkiin viettämään ehkä kesän viimeistä päivää. Oltiin samaisessa puistossa myös viime viikolla, ja koska tykättiin siitä niin kovin, sama sai toistua uudelleen.

Miten Richmond Park eroaa muista Lontoon puistoista?

Puiston keskellä sijaitsee myös pari lampea, joten käveltiin aina sinne asti pitämään piknikiä ja lukemaan kirjaa. Panimme merkille yhden eroavaisuuden, nimittäin tässä puistossa kukaan ei tuntunut juovan alkoholia! Tämä on siis todella shokeeraavaa, koska täällä puistot täyttyvät hauskaapitävistä kaveriporukoista. Tosin Richmond Park on niin suuri, ja siellä käymisen voi melkeen laittaa retkeilyn piikkiin, joten kaljojen raahaaminen ei ehkä ole se houkuttelevin juttu.

Lisäksi puiston maisemat ovat jotenkin ihan erilaisia muihin Lontoon puistoihin verrattuna ja tuntuu melkein kuin olisi jossain Afrikan savannilla. Ruoho on täällä pitkää ja kuivunutta, ei ollenkaan hoidettua kuten muissa puistoissa. Tämä on kyllä toisaalta kiva, sillä näin sitä tuntee olevansa ihan oikeasti luonnossa. Lisäksi Richmond Parkissa asuu myös reilu 600 villiä peuraa, joita ei nähty ensimmäisellä käynnillämme ollenkaan. Tällä kertaa kuitenkin lykästi, ja huomasimme, että peurat piilottelivat saniaispusikossa!

Richmond Park-10

Kuten jo alussa mainitsin, Richmond on ihana myös muilta osin. Tämä kuva on Richmond Hill:ltä, josta on tällaiset upeat näkymät joelle ja auringonlaskuun. Kukkulalla on myös pubi, josta voi hakea juomat mukaan ja siirtyä kadulle ja puistoon nautisekelemaan. Tämä take away kulttuuri on ehkä yksi suosikkiasioitani Britanniassa – niin rentoa! Lisäksi on ihanaa, että ei tarvitse väkisin kököttää sisällä hyvän sään aikaan. Richmond on aika kallista aluetta, joten täällä taitaa asua myös hyvä määrä julkkiksia. Bongattiin auringonlaskua ihastelemassa myös Helen Baxendale, joka puki neuleen päälleen nurin päin. Melkein huomautin asiasta, mutta tässä kohtaa en ollut vielä tajunnut, kuka oli kyseessä. Jos olisin heti älynnyt, olisin varmasti tarttunut tilaisuuteen vähän innokkaammin.

Lisäksi Richmondista löytyy ihana jokiranta, josta mulla ei tällä kertaa valitettavasti ole kuvia. Ehkä tuolla tulee pyörittyä kameran kanssa vielä uudemman kerran, joten uusi yritys sitten silloin.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply