Italy / Rome

Colosseum – Historiallisen Rooman ykkösnähtävyys

P1310801
Rooman Colosseum on ehdottomasti kaupungin tunnetuin nähtävyys, ja ehdottomasti myös näkemisen arvoinen. Vaikka useat nähtävyydet ovat helposti pettymys, näin ei Colosseumin kohdalla käy.

Paikkaan liittyy mieletön määrä mysteerejä ja historiaa, ja nippelitietoa löytyy vaikka kuinka. Colosseum on jokaisen historiasta kiinnostuneen pakollinen vierailukohde Rooman reissulla. Tässä postauksessa kerron, miten Colosseumin kokee mielestäni parhaiten.
P1320066
Näkymä Forum Romanumilta.

Opastettu kierros Colosseumiin

Suosittelen ehdottomasti ottamaan opastetun kierroksen. Näin skippaat jonottamisen, ja kuulet oppaalta mielenkiintoisia faktoja, joita et muuten kuulisi. Tiesitkö esimerkiksi, että Colosseumin yläosassa olevat reiät olivat todennäköosesti tarkoitettu auringolta suojaavan kankaan pitelemiseksi? Meidän oppaamme oli todella hauska, ja bonuspisteet sujuvasta englannin kielitaidosta! Ensin jännitti, josko oppaalla olisi vahva aksentti, jota olisi vaikea ymmärtää.

Valitsemaamme kierrokseen kuului noin tunnin pituinen kierros Colosseumissa, ja samaan hintaan sisältyi myös pääsy Forum Romanumiin. Pienellä lisämaksulla olisi saanut myös opastetun kierroksen Forumiin, mutta me päätettiin tällä kertaa jättää se välistä. Myöhemmin kuitenkin ajattelin, että kierros olisi ollut paikallaan, sillä opasteita ja selitteitä oli niukasti.

Näin olisi varmasti käynyt myös Colosseumin kohdalla. Tietenkin, jos itse on jo hyvin perehtynyt paikan historiaan, ei kierrosta ehkä tarvitse. Kuitenkin, jos Rooman historiantuntemus rajoittuu lähinnä koulun historian tunteihin ja Gladiaattoriin, sanoisin, että kierros voi olla todella antoisa.

Colosseum liput

Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä. Näin säästät aikaa, ja saat usein myös paremman diilin. Me valitsimme liptu Funtour.com firmalta, Get Your Guide -sovelluksen kautta.

Colosseum (1 of 1)-5
Colosseum (1 of 1)-4
Paras kuvauspaikka löytyy Colosseo -metroaseman vieressä sijaitsevilta rappusilta. Täällä on tosin päivisin melko kiireistä, joten aikainen aamu tai myöhäinen ilta ovat siinä mielessä parhaita kuvausaikoja. Rooman Colosseum on kaunis myös iltavalaistuksessa.
Colosseum (1 of 1)-2
Colosseum (1 of 1)-3

Voit lukea lisää matkavinkkejä Roomaan tästä.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

1 Comment

  • Rooman matkaopas - Tasty Travelissimo
    toukokuu 15, 2019 at 5:00 am

    […] maailma – Minun joulutunnelma löytyi Roomasta – Levoton Sielu Maailmalla – Colosseum – historiallisen Rooman ykkösnähtävyys – Lilja Lumilla – Pikaopas Roomaan – Pakolliset nähtävyydet ja parhaat ravintolat – Lilja […]

    Reply

Leave a Reply