Sky Garden – puutarha Lontoon kattojen yllä

Sky Garden (1 of 8)
Sky Garden (5 of 8)
Sky Garden (6 of 8)
Sky Garden (4 of 8)
Sky Garden (3 of 8)
Sky Garden (2 of 8)
Sky Garden (1 of 1)-2

Lontoon Sky Garden on ilmainen näköalapaikka, johon olen jo pitkään halunnut. Tänä viikonloppuna perheeni oli luonani käymässä, joten päätin viedä heidät kaupungin kattojen ylle suurkaupungin maisemia ihailemaan. Ensikertalaisen vinkit Lontooseen -postauksessa mainitsin Sky Gardenin yhdeksi nähtävyydeksi, jota suosittelisin – vaikka en siellä vielä ollut käynytkään. Nyt voin kuitenkin todeta, että suositus meni nappiin!

Sky Garden on siis pilvenpiitäjän ylimmässä kerroksessa sijaitseva virkistysalue. Sinne on istutettu kasveja, ja löytyy sieltä myös pari baaria sekä ravintola. Ajan saa helposti kulumaan maamerkkejä bongaillessa ja kahvia tai cocktaileja siemaillen. Sky Garden on kiva juuri siksi, että se ei maksa mitään, ja se tarjoaa hyvän levähdyspaikan kiireisen kaupunkiloman keskelle. Meille osui kohdalle melko harmaa sää, mutta tästä huolimatta maisemat tekivät vaikutuksen. Aurinkoisena päivänä näkymät olisivat varmasti vieläkin paremmat, joten täytyy ottaa uusintakierros pian! Me kävimme täällä keskipäivän aikaan, mutta näkemättäkin voisin suositella myös kaupungin iltavalaistusta tai vaikka auringonlaskua.

Sky Gardenissa ei koskaan ole ruuhkaa, sillä sinne on saatavilla vain tietty määrä sisäänpääsylippuja. Liput kannattaa varata etukäteen Sky Gardenin nettisivuilta, vaikka myös walk-in lippuja on tarjolla on jonkin verran. Meillä oli varattuna liput, ja hyvä niin, sillä ulkopuolella oli jonoa, varmaankin juuri mahdollisten vapaiden paikkojen takia. Muista printata liput tai tallentaa ne kännykkään – tarvitset viivakoodin päästäksesi portista sisään. Sky Garden on yleisölle avoinna arkisin klo 10-18 ja viikonloppuisin klo 11-21. Voit varata ilmaiset liput täältä. Ravintolat sen sijaan ovat auki myös muina aikoina, mutta pöytävaraus kannattaa silti tehdä.

Sky Garden sijaitsee Walkie-Talkie -rakennuksen ylimmässä kerroksessa, joka ei ole kaukana Tower Bridgeltä ja Tower of Londonilta. Lähin metropysäkki on Monument ja osoite sekä rakennuksen virallinen nimi on 20 Fenchurch Street. Walkie-Talkie -lempinimi tulee tietysti itse rakennuksen muodosta. Tykkään siitä, että Lontoon pilvenpiirtäjillä on hauskoja lempinimiä. Löytyy täältä myös juustoraastin ja kurkku (Cheese Grater ja The Gherkin).

Jos Sky Gardenin liput ovat loppu, jonotus ei innosta ja sinulla on hinku kattojen ylle, on The Garden at 120 aivan loistava (ja ilmainen) vaihtoehto.

 

12 ajatusta aiheesta “Sky Garden – puutarha Lontoon kattojen yllä”

 1. Kävimme tuolla viime Lontoon keikauksella ja oli kyllä mukava paikka. Meille sattui onneksi kylmä, mutta aurinkoinen päivä. Sisällä kaiken sen vihreyden keskellä olikin sitten olikin trooppinen fiilis. Me varasimme liput etukäteen ja hyvä niin, sillä walk-in -jono oli karmaisevan pitkä.

  1. Aurinkoisella säällä Sky Garden on kyllä varmasti ihana, ja aurinko varmasti lämmittääkin lasin läpi. Pilvisenä päivänä tuolla oli aika viielä, joten pidin kyllä takin visusti päällä!

 2. Kiva vinkki, sillä vaikka aikoinaan kävin Lontoossa lähes vuosittain töiden merkeissä tai muuten, niin nyt edellisestä kerrasta on jo taas aikaa, joten päivitysreissu on suunnitteilla viimeistään ensi vuodelle!
  Jo edellisellä kerralla “opin”, että Southbankin alue on nykyisin (tai siis silloin) “in” 🙂

  1. Joo, Sky Garden on käsittääkseni suhteellisen uusi, joten moni, joka ei ole täällä viimevuosina käynyt, ei ole välttämättä siitä kuullutkaan. Onneksi sulla on päivitysreissu suunnitteilla niin pääset kokemaan!

 3. Mun on pitänyt mennä tänne jo ainakin kahdella edellisellä Lontoon reissulla, mutta joko en onnistunut saamaan lippuja haluamalleni päivälle tai tuli sitten kuitenkin jotain muuta tähdellisempää tekemistä.. Ensi kerralla ihan takuulla, niin kivalta näyttää!

  1. Lippuja pitää todellakin olla kärttäämässä ajoissa, mutta kun matkan ajankohta on tiedossa niin ei muuta kuin varaat liput mahdollisimman nopeasti!

  1. Todellakin kannattaa poiketa tutulta reitiltä – aina! Sky Gardenhan sijaitsee hyvin lähellä Tower Bridgeä ja Tower of Londonia, joten sen voi hyvin yhdistää myös noihin 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *