Travel / Yleinen

Suunnitelmia vuodelle 2020

2020 tuli kohisten, ja nyt vietetään taas iloista 20-lukua! Talous on vielä kasvussa ja reissaamiselle ei näy loppua! Jee! Keräsin tähän postaukseen asioita, joihin haluan tänä vuonna keskittyä ja mihin haluan tänä vuonna matkustaa.

Tammikuulle ei ole vielä sen kummempia suunnitelmia, mutta ajattelin viettää sitä melko matalalla profiililla. Palkka tuli joulukuussa jo tavallista aiemmin, joten samalla palkalla tulee nyt pärjätä kuusi viikkoa – ei mikään helppo tehtävä. Ulkona syömiset ja juomiset jääköön siis tässä kuussa vähemmälle. Lisäksi vuoden 2019 kulutustottumuksiani katsellessa on selkeästi nähtävissä, että ulkona syömiseen kuluu aika sievoinen summa rahaa. Sitä voisi siis ehkä hieman rajoittaa vuonna 2020. Tämän lisäksi haluaisin vähentää lihan syöntiä entisestään, vaikka se onkin jo ollut projekti koko viime vuoden ajan. Tässä ollaan onnistuttu mielestäni tosi hyvin, mutta ainahan sitä parannettavaakin olisi. Ehkä vuonna 2020 voisin opetella tilaamaan kasvisaterioita myös ravintoloissa. Lisäksi olen liittynyt Class Pass:n, jonka kautta voi käydä eri kuntosalien ja fitness studioiden tunneilla ilman jäsenyyttä. Olen kokeillut jo Reforemer Pilatesta sekä HIIT -tyyppistä nyrkkeilytuntia! Perinteiselle salille en ajatellut tehdä paluuta, sillä koen saavani enemmän iloa ja hyötyä päivittäisestä töihin pyöräilystä. Siitä on vain pidettävä kiinni.

Sitten matkasuunnitelmien pariin!

tavis-beck-xhnimDJm0CU-unsplash
Helmikuussa olen lähdössä moikkaamaan ystävääni Dubliniin pidennetylle viikonlopulle. Ohjelmassa olisi ainakin luonnon helmassa taivaltamista ja tottakai armotonta pubeilua.
reuben-farrugia-lgo364o6HAc-unsplash
Ostin poikaystävälleni joululahjaksi lentoliput Maltalle, joten viikon loma auringossa kutsuu huhtikuun loppupuolella. Olen tästä todella innoissani, sillä Malta vaikuttaa kohteelta, jossa on paljon tekemistä, mutta ei sellaisia nähtävyyksiä, joiden takia pitäisi juosta pää kolmantena jalkana koko ajan.
thomas-william-nAvodiKjbTM-unsplashLisäksi kesäkuussa on tiedossa ystäväni häät ja siskoni rippijuhlat – toiveena olisi, että pääsisin käymään Suomessa kaksi kertaa kesäkuussa tai viipymään siellä pidemmän aikaa kerralla. Lisäksi Suomessa olisi tiedossa yhdet polttarit, ja tietysti sinne on päästävä myös joulun viettoon.
dusan-smetana-vPFAPO_OCyI-unsplash
Viime vuonna moni bloggaaja kävi Pietarissa, joka herätti mielenkiintoni kaupunkia kohtaan. En ollut koskaan ollut kiinnostunut Pietarista matkakohteena, mutta joululomalla katsottiin kaiken lisäksi veljeni kanssa lapsuuden suosikkielokuvamme, Anastasia. Lentokoneessa kotiinpäin matkatessani satuin myös tutustumaan Pietarin nähtävyyksiin – vitsi siellä on upean näköisiä paikkoja! Pietarihan on tällaisen linnahullun unelmakohde! Miten en ollut tätä älynnyt aikaisemmin?? Heti kotiin päästessäni ilmoitin poikaystävälleni, että ensi vuonna lähdetään sitten Pietariin – no questions asked ja lyötiin heti kättä päälle. Ajankohtaa ei vielä tiedä, mutta luulisin että tämä voisi osua loppukesälle tai alkusyksylle.

Kuvat Unsplash.

Minkäslaisia suunnitelmia tai tavoitteita teillä on vuodelle 2020?

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply