Estonia / Travel

Kulttuurishokkeja Tallinnan päiväristeilyllä – Viinaralli, Super Alko ja muut ällistykset

Tallinna (4 of 8)
Tallinn-flowers
Tallinna-pegasus
Tallinna - Aleksanteri nevskin katedraali
Tallinna (3 of 4)

Tämän vuoden Suomimatkaan sisältyi myös yksi ulkomaanmatka, nimittäin Helsinkipäivää seurasi päiväreissu Tallinnaan! Itse olin käynyt muutaman kerran Tallinnassa juurikin tällaisella päiväristeilyllä, mutta brittipoikaystävälleni tämä oli ihan uusi seikkailu. Päivä oli kuuma ja aurinkoinen, joten istuimme koko menomatkan laivan kannella – ainoina selväpäisinä. Kulttuurishokki iski siis heti alkuun, kun kello kymmenen lähtevä laiva täyttyi juopottelevista keski-ikäisistä suomalaisista. Meidän suunnitelmissa oli kuitenkin muutakin kuin viinaralli, joten päätettiin jättää kaljottelu vasta paluumatkalle.

Tallinna on mielestäni siitä jännä, että sen vanhakaupunki on mielettömän ihana ja sympaattinen: kadut vilisevät turisteja ja kaupustelijoita on joka nurkassa, arkkitehtuuri on ties kuinka vanhaa ja erittäin kaunista. Vanhan kaupungin ulkopuolella asia onkin sitten aivan eri – tosin huomasin, että viime kertaan nähden kävely satamasta keskustaan oli todellakin saanut kasvojenkohotuksen! Tallinnan turismi vaikuttaisi olevan kasvussa, sillä turisteja saapuu nykyään myös muualtakin kuin Suomesta. Eikä ihme – onhan Tallinna edullinen, kaunis ja muutenkin helppo kohde – uskaltaisin jopa väittää, että Tallinnassa voi viettää Helsinkiäkin paremman kaupunkiloman.

Ravintola Pegasus Tallinnan vanhassa kaupungissa

Meillä ei ollut sen tarkempaa suunnitelmaa Tallinnan valloitukseen, vaan kävelimme vain ympäriinsä kaikkea sitä kesäistä kauneutta ihastellen. Kävimme syömässä Ravintola Pegasuksessa, joka sijaitsi vanhassa kaupungissa. Koska Tallinnan hintataso on edullisempi, kannatta mielestäni suosiolla valita kivoja ruokapaikkoja. Pääruokien hinnat pyörivät 10 ja 20 euron välillä, joten laatuunsa nähden sanoisin ravintolan olevan erinomainen. Itse tilasin ihan mielettömän hyvän kanasalaatin – en tiedä olenko tuon parempaa kanaa koskaan syönytkään. Tarjoiluun kuului myös samana päivänä ravintolalla leivottu leipä, joka oli niin hyvää, että muistan sen maun elävästi vieläkin. Palvelukin oli erinomaista, ja tarjoilija kertoi ruoan alkuperästä ja aineksista asiantuntevasti. Tosin tilasimme erikseen myös alkupalan, joka jäi saamatta, mutta se ei haitannut ollenkaan. Suuri suositus siis Pegasukselle!

Ennen kotiinlähtöä kävimme myös syömässä NoNii -nimisessä pubissa. Ruoka ei ollut mitenkään mieleenpainuvaa, mutta olut oli halpaa.

Pikainen shoppailu Tallinnassa

Tallinnahan on suomalaisten suosikkikohde mitä tulee ostoksiin, joten käytiin myös pikaisella ostoskierroksella. Lontoosta löytyy toki kaikki kaupat mitä Tallinnastakin, mutta satuttiin olemaan liikkeellä juuri alennusmyyntien aikaan, joten tein muutamia löytöjä, jotka pääsivat heti lempivaatteiden listalle. Huomasin myös, että aleprosentit olivat Tallinnassa huomattavasti suuremmat ja kokojakin oli jäljellä. Rehellisesti sanottuna Lontoossa shoppailu tulee paljon kalliimmaksi, sillä täällä on enemmän kysyntää, jolloin tuotteet eivät juuri koskaan saavuta sitä suurta aleprosenttia, tai vaihtoehtoisesti yleisimmät koot loppuvat kesken. Lisäksi ostin serkun uudelle vauvalle söpön bodyn lahjaksi/tuliaiseksi, joka oli paikallista designia ja valmistettu bambusta.

Tallinnan nähtävyydet

Mutta takaisin asiaan, eli Tallinnaan. Jokainen matkablogeja tai Instagramia seuraava varmasti tietää, että vanhasta kaupungista löytyy näköalatasanne, jossa lukee seinällä ”The Times We Had”. En ollut itse käynyt täällä ennen, mutta tällä kertaa päätettiin lähteä katsomaan vähän näköaloja. Teksti oli paikallaan, mutta minua ei todellakaan kiinnostanut tarpeeksi, jotta olisin jonottanut juuri siihen kohtaan ottamaan kuvia. Näköalatasanne oli kuitenkin ihan kiva, mutta enemmän tunteita herätti matkan varrella sijaitseva Aleksanteri Nevskin Katedraali. Sisältä ei saanut ottaa kuvia, mutta siellä kannattaa käydä kuitenkin pyörähtamässä. Vaikka en mihinkään uskontoon kuulukaan, tykkään käydä katsomassa eri kirkkoja ja muita uskonnollisia rakennuksia, kuten temppeleitä. Uskonnoilla on kuitenkin suuri rooli kulttuurissa, ja arkkitehtuuri on yleensä todella kaunista – varsinkin kun puhutaan ortodoksikirkoista!

Yksi tärkeimmista nähtävyyksista on tietenkin myös satamassa sijaitseva Super Alko – se matkan viimeinen etappi. Brittipoikaystävälle tämä oli aivan shokeeraava kokemus – hän ei ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa, ja kuvaili kokemusta muille vielä kotonakin sanoin ”kuin Ikea, mutta täynnä viinaa!”. Me ei sen kummemmin mitään lähdetty roudaamaan Suomeen, mutta ostin kuitenkin tuliaisiksi yhden pullon Kyrö Distilleryn Napue Giniä – shoutout muuten sille, on meinaan hiukan hyvää!

Sellainen oli meidän päiväristeily Tallinnaan! Kommenttiboksiin saa laittaa ideoita ja suosituksia seuraavaa kertaa varten!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

9 Comments

 • Emilia/Merkintöjä maailmasta
  syyskuu 12, 2019 at 6:32 pm

  Kuulostaa rentouttavalta ja ihanalta päivävisiitiltä 🙂 täytyy laittaa tuo suosittelemasi ravintola muistiin seuraavia visiittejä varten. Suosittelen veeganiravintola V:tä! 🙂
  Itse asiassa mä kuulin tosta klassikkositaatista näköalatasanteella vasta tänä vuonna, joten se on mennyt ihan ohi 😀

  Reply
  • Lilja
   syyskuu 21, 2019 at 8:10 am

   Okei no hyvä etten ole sitten ainoa, joka ei ole käynyt katsomassa klassikkositaattia kuin vasta nyt! Kiitos ravintolavinkistä, pistetään muistiin seuraavaa kertaa varten! 🙂

   Reply
 • Noora / Seikkailumielellä
  syyskuu 13, 2019 at 6:42 am

  Tein laivamatkasta muutama viikko sitten saman havainnon, kaljottelu tuntui olevan monelle se menomatkan kohokohta ja osa porukasta oli ehtinyt aloittelemaan jo hieman aiemminkin… Telliskiven alueella kannattaa poiketa seuraavalla reissulla, jos ette ole siellä käyneet. Aivan ihana ravintoloiden, putiikkien ja baarien keskittymä, sekä tietysti Tallinnan Fotografiska-museon kotipaikka 🙂

  Reply
  • Lilja
   syyskuu 21, 2019 at 8:12 am

   Juu kyllä tuo kaljottelu tuntuu olevan oleellinen osuus suurimman osan matka-agendaa 😀 Telliskiven alueesta en ole kuullutkaan, mutta tuosta Fotografiskasta olen kyllä nähnyt kuvia somessa! Tukholman Fotografiska on ihan mun suosikki, joten täytyy käydä tuolla sitten ensi kerralla myös!

   Reply
  • Lilja
   syyskuu 21, 2019 at 8:12 am

   Juu kyllä tuo kaljottelu tuntuu olevan oleellinen osuus suurimman osan matka-agendaa 😀 Telliskiven alueesta en ole kuullutkaan, mutta tuosta Fotografiskasta olen kyllä nähnyt kuvia somessa! Tukholman Fotografiska on ihan mun suosikki, joten täytyy käydä tuolla sitten ensi kerralla myös!

   Reply
 • Haha tuo Super-Alkon kuvaus, en oo ikinä edes ajatellut että se voisi olla jotenkin erikoinen jollekin. 😅 Pegasus on yksi mun suosikkiravintoloista Tallinnassa, niin hyvää!

  Reply
  • Lilja
   syyskuu 21, 2019 at 8:13 am

   Hahhaha joo mäkin olin kyllä huvittunut tuosta, en ollut ajatellut sitä noin aikaisemmin – mutta erittäin osuva kuvaus mielestäni! 😀 Kiva kuulla että muutkin on löytäneet Pegasuksen – tai no en olisi itse varmaan sitä löytänyt, ellen olisi muiden suosituksia netistä lukenut!

   Reply
 • Periaatteen Nainen
  syyskuu 14, 2019 at 6:31 pm

  Tallinna on kyllä ruokapuolelta varsinkin loistava kohde näinä päivinä. Ja esimerkiksi Telliskiven alue yhtä aikaa viehättävän autenttinen ja trendikäs. Varmasti ollut eksoottinen kokemus poikaystävälle!

  Reply
  • Lilja
   syyskuu 21, 2019 at 8:14 am

   Okei nyt jo toinen suositus Telliskiven alueesta – sinne siis aivan ehdottomasti ensi kerralla! Ja kyllä, poikaystävä tykkäsi ja reissu jäi varmasti mieleen 🙂

   Reply

Leave a Reply