Italy

Tarinoita filmikuvien takaa – Italia edition

Monissa blogeissa on viimeaikoina ollut postauksia aiheella ”Tarinoita Instagram kuvien takaa”, ja koko trendin taisi aloittaa Sara Tickle. Lisäksi filmikuvaus on pikkuhiljaa tekemässä paluuta, ja kun lentokentän kaupassa bongasin kertakäyttöfilmikameran kahdeksan punnan hintaan, ei ostopäätöstä tarvinnut miettiä kahdesti. Myös Annika Ollila on blogissaan jakanut filmikuvia reissuiltaan. Niinpä ajattelin yhdistää nämä kaksi konseptia, ja kertoa tarinoita matkoilla otettujen filmikuvien takaa!  Nämä kuvat voisivat mielestäni yhtä hyvin olla vanhempieni interrail albumeista 80-luvulta – tunnelma on jotenkin ihan sama, samoin kuin taitavat olla maisematkin. Tästä lähtien aion ottaa filmikameran mukaan jokaiselle reissulle, joten näitä postauksia on varmasti tulossa vielä lisää.

Napoli

01810001
Ensimmäinen filmikuva koko reissulta, hotellimme lähellä sijaitsevalta kadulta. Tässä kohtaa en olisi millään malttanut pysähtyä kuvailemaan, ja väänsin hymyä kameralle puoliväkisin. Kannatti kuitenkin, koska tästä tuli oikeastaan aika kiva varsinkin taustan värien takia!
01810002
Huipulla tuulee! Castel Sant’Elmolta oli hyvät näkymät, mutta onnistuneet kuvat eivät olosuhteiden takia olleet mikään itsestäänselvyys. Tässä siis yksi kuva, joka ei päätyisi esimerkiksi Instagramiin.
01810003
Itseäni huvittaa tämä kuva ihan kauheasti, koska Castel Sant’Elmolla tosiaan tuuli ihan hulluna, joten poikastäväni veti anteeksipyytelemättömästi pipon ja toppatakin päälle – samaan aikaan kun mä riisuin takkia, jotta kuviin välittyisi tunnelma, että olisi lämmin. Tässä kuvassa siis todellisuus. ”Feikit” kuvat voit katsoa täältä.

Pompeiji

01810006
Vaikka Pompeijissa ei ollut ihmisiä ihan ruuhkaksi asti, tuotti väenpaljous kuitenkin jonkinlaisia hankaluuksia aina aika ajoin. Haluttiin ottaa kuva tässä kohtaa, mutta vieressäni seisoi todella suurikokoinen mies valkoisessa paidassa, ja olisi siis erottunut taustasta vähän liiaksikin. Jouduttiin odottelemaan hyvä tovi ennen kuin hän lähti, ja saatiin tämä kuva napattua. Lopputulos on kuitenkin mielestäni sen arvoinen!
01810007
01810009
Näissä kuvissa tausta oli sentään oikeasti tyhjä. Pompeiji on oikeasti todella iso alue, joten sinne kyllä hukkuu suurempikin massa ihmisiä, ja välillä sai kävellä ihan tyhjillä kaduilla.
01810010
Pakko oli saada yhteiskuva noin hyvin muodostuneiden pakaroiden kanssa.
01810011
01810012
Nämä kuvat otettiin Pompeijin juna-asemalla.
01810013
Auringonlasku Sorrentossa. Näyttää filmikameralla otettuna aika erilaiselta, ja se johtuu varmaan salaman käytöstä. Digikameralla otetut kuvat (editoinnin jälkeen) sen sijaan kuvastavat enemmän totuutta, ja voit katsoa kuvat tästä. Näitä filmikuvia en siis ole editoinut laisinkaan.

Capri

01810014
Matkalla Caprille! Tämä botski oli täynnä innokkaita turisteja, ja kaikki sohivat selfietikuilla, järjestelmäkameroilla ja GoProilla joka suuntaan. Totta kai kuvia pitääkin ottaa matkoilla, mutta jos kuvaat tärisevin käsin koko 20 minuutin ajan venematkaa iPhone 6:lla, niin saanen kysyä mihin aiot kaikkea tuota materiaalia käyttää? Omasta mielestäni vähempikin riittäisi, ja se on jo paljon se, että tämä tulee minun suustani, joka olen kuitenkin aikamoinen himotaltijoitsia.
01810015
Haha semmoinen kiusallinen poseeraus, vaikka muuten ihan kiva kuva! Otettiin ensin näitä kuvia digikameralla, ja huomasin, että istuessa vatsa tosiaan menee vähän makkaralle. Tässä sitten yritän ilmeisesti peitellä tätä luonnollista asiaa, ja lopputulos on tämä.
01810016
Poikaystäväni yritys kuvata sitruunapuita Caprilla. No, näkyyhän ne tuolla!
01810017
Tämä herra ei hirveästi nauti kameran edessä keikistelystä, mutta tässä lokaatiossa pakotin hänet kuitenkin poseeraamaan. Olenkin näköjään ihan kelpo kuvaaja, edes nakkisormet eivät tulleet tielle!
01810018
Filmikameralla värit näyttävät jotenkin todella paljon paremmilta kuin digikameralla. Tässä korostuu mielestäni kivasti nurmikon vihreä ja punainen huulipuna sitä vasten. Lisää kuvia ja tunnelmia Caprilta pääset katsomaan tästä.

Positano

01810019
Tätä kuvaa ennen olin juuri pakottanut poikaystäväni ottamaan minusta noin sata kuvaa eri asennoissa ja eri kuvakulmista. Hänella alkoi pikkuhiljaa mennä hermot, ja istahti tuohon kivelle ”mököttämään”. Onneksi otin tilanteen talteen, koska tästä tuli kyllä paljon parempi kuva, kuin mitä niistä mun teennäisistä posekuvista! Posekuvat näet täältä.

Rooma

01810020
Meidän lennot peruttiin, joten ”jouduimme” matkustamaan Roomaan ja viettämään siellä yhden ylimääräisen päivän. Yövyimme aika läävähotellissa Trasteveressa, mutta sen vieressä sijaitsi tämä kiva ravintola. Sisäänheittäjä oli vanha suloinen mies, joka näytti Lonely Planet -oppaasta, kuinka heidän ravintolansa oli päässyt listoille. Eihän siinä voinut sanoa ei. Ruoka oli hyvää, mutta valitettavasti en millään muista, mikä kyseisen ravintolan nimi oli. Päivä Roomassa -postauksen voit lukea tästä.
01810021
01810023
01810022
Hups joku valoilmiö ilmestyi tähän, mutta hei tämähän näyttää ihan joltain Afterlightin filtteriltä, eli hyvä vaan! Olimme Roomassa eräänä maaliskuisena tiistaina, ja täytyy kyllä sanoa, että turisteja oli paljon vähemmän kuin lokakuusssa! Nämäkin Colosseum -kuvat saatiin ihan ilman ongelmia, kun vieressä ei ollut mikään hirveä tunku.
01810025¨
Paparazzikuva Milanon muotiviikoilta vai tursitikuva Roomasta? Vastauksen paljastaa oikean yläkulman tuntematon objekti.
01810026
01810024
Piazza Venezia, joka on varmasti Rooman kaunein rakennus!
01810027
Hyvää yötä Rooma! Tämä kuva on Napattu Villa Borghesesta auringonlaskun aikaan. Tämä puisto on yksi lempipaikoistani Roomassa. Lue erillinen postaus Villa Borghesesta tästä.

Mitäs tykkäsit postauksesta? Omasta mielestäni tätä oli hauska toetuttaa, ja toivottavasti se välittyy myös ruudun sille puolelle. Laita ihmeessä kommentti jos tällainen konsepti miellytti, näitä voisi tosiaan tehdä lisääkin!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

No Comments

    Leave a Reply