England / London / The UK

The Garden at 120 – Kattoterassi Lontoossa

The garden at 120 kattoterassi
The garden at 120 (1 of 6)
The garden at 120 (4 of 6)
The garden at 120 (6 of 6)
Tower Brigde Nähtävyydet

Read the article in English

Sky Garden on yksi Lontoon nousevista nähtävyyksistä, ja se tarjoilee vierailijoilleen ilmaiset näköäalat pilvenpiirtäjän ylimmän kerroksen sisäpuutarhasta. Liput tulee kuitenkin varata hyvissä ajoin, ja varapaikkoja saa jonottaa pitkänkin tovin.

Mitäs sitten, jos ennakkoliput jäivät ostamatta, jonotus ei kiinnosta, mutta kattojen ylle olisi päästävä? Vastaus on tietysti The Garden at 120! Kyseessä on Lontoon uusin kattoterassi/puutarha, joka on myös ilmainen. Kyseessä on todellinen hidden gem, sillä suurin osa lontoolaisistakaan ei tunnu vielä tietävän tämän kattoterassin olemassaolossa. The Garden at 120 sijaitsee melkein Sky Gardenin vieressä, tarkka osoite on 120 Fenchurch Street. Lähellä sijaitsevat myös Tower of London ja Tower Bridge, joten kattoterassivisiitti kannattaa yhdistää samaan nähtävyyskierrokseen.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja maaliskuussa täällä ystäväni kanssa käydessämme jonoa ei ollut ollenkaan. Ainakaan tällöin  katolla ei ollut mitään palveluja, mutta aurinkoisena päivänä tuolla vierähtäisi helposti vähän pidempikin tovi maisemia katsellen ja auringosta nauttien. Uskoisin kuitenkin, että tänne olisi tulossa ainakin joku kahvikärry tai jätskikiska.

The Garden at 120 ei ole aivan yhtä korkea kuin muut pilvenpiirtäjät kuten Walkie Talkie, jossa Sky Garden sijaitsee, mutta näkymät ovat täältä silti oikein erinomaiset. Kivaa on myös se, että The Garden at 120 on taivasalla. Nuo metallirungot olivat vielä maaliskuussa aivan tyhjät, mutta uskoisin paikasta tulevan yhä kivempi sitä mukaa kun kesä etenee: kuvittele köynökset ja värikkäät kukat kaikessa loistossaan pilvenpiirtäjätaustaa vasten.

Lue lisää vinkkejä Lontooseen.

Laittakaahan kommentteihin muita hyviä kattoterasseja ja näköalapaikkoja, mistä kaupungista tahansa!

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

1 Comment

  • Jasmina
    kesäkuu 20, 2020 at 12:53 pm

    UPEA postaus. Ja The Garden At 120 on varmasti visiitin arvoinen – siis ihan oikeasti ilmainen? Hienoa!
    Mä oon katsonut paljon virtual walk-videoita YouTubesta ja esim. tuonne SkyGardeniin tein ”visiitin”. Kaunis paikka myös 🙂 Ja niin on tää toinenkin kattoterassi/puutarha. Kiitos kokemusten jaosta 🙂

    Reply

Leave a Reply