North Coast 500 / Scotland / The UK

The Old Man of Storr oli Isle of Skye:n kohokohta

NorthCoast500-32

NorthCoast500-31
photo-58
photo-45

The Old Man of Storr oli mulle jo Instagramista tuttu kohde, ja olinkin joskus ajatellut, että tuollapa olisi siistiä päästä käymään. Kohde ei kuitenkaan koskaan ollut tuntunut mitenkään ykkösvaihtoehdolta, enkä oikein ymmärtänyt tarkkaan, että missä se sijaitseekaan. Kuitenkin Skotlannin road trippiä suunnitellessamme tajusin, että kyseinen kivimuodostelma sijaitsee tietenkin Isle of Skyellä, joka on tuossa ihan Skotlannin ylämaiden vieressä!

Isle of Skye ei varsinaisesti kuulu North Coast 500 reitille, ja moni tekeekin sinne ihan erillisen reissun. Meillä oli kuitenkin vähän ylimääräistä aikaa, joten saatiin tämä ympättyä vielä samalle matkalle. The Old Man of Storr oli ehdottomasti paras paikka, jossa Isle of Skyellä pysähdyimme.

The Old Man of Storr on siis tuo epäilyttävän näköinen kivimöhkäle, joka sojottaa tuolla Storr -nimisellä ”mäellä” – jos multa kysyy, niin kyseessä on kyllä vuori eikä mikään ”hill”, nimittäin tuonne oli aikamoinen kiipeäminen! Nyt kun Skotlannin matkailu on suosionsa huipussa, niin ei todellakaan oltu ainoita patikoijia, ja parkkipaikkaakin oli sen takia laajennettu reilusti. Meillä kesti ehkä 45 minuuttia nousta ylös asti, ja reitti olikin aika jyrkkä. Tänne tarvitsee ehdottomasti tosi hyvät vaelluskengät ja juomapullon! Joku sankari oli liikkeellä pikkulapsi kantorepussa, joten jos kiipeämiseen kaipaa lisähaastetta, niin kannattaa ottaa mukulat mukaan. Jollakin näkyi olevan myös kissa repussa lisäpainoa antamassa.

Meidän kohdalle osui ihan huikea keli, kuten kuvistakin näkyy. Olin nähnyt tuolta vain sellaisia myrskyisiä kuvia, joten tämä meidän kokemus oli kyllä varmaan aika erilainen kuin miltä sellainen tyypillinen päivä täällä näyttää. Huipulle pääsy tuntui huikealta saavutukselta, ja siellä todellakin odotti aivan upeat maisemat!

Sen kummempaa sanottavaa mulla ei nyt taidakaan tästä olla, mutta suosittelen ehdottomasti jos tuollainen hiukan vaativampi nousu kiinnostelee ja tykkää nauttia upeista maisemista korkealta käsin! Koska paikka on nyt niin suosittu, niin parkkipaikan lisäksi tuolle vaelluksen varrelle oli laitettu myös askelmia. Tulevaisuudessa vaellus on siis varmasti vieläkin helpompi, tai ainakin nilkkaystävällisempi – mutta ota silti ne varrelliset vaelluskengät mukaan. Joku lenkkareillä liikkeelle lähtenyt tuli meinaan persmäkeä alas kun ei vissiin pito riittänyt.

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

1 Comment

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
    heinäkuu 4, 2021 at 3:42 pm

    Taas hiljattain työkaveri kehui Skotlantia kohteena ja on alkanut kiinnostamaan itseänikin koko ajan enemmän. Ja tämäkin paikka kuulostaa sellaiselta, että matkakuume nousee entisestään!

    Reply

Leave a Reply