Italy / Rome / Travel

Villa Borghese -puistosta avautuvat näkymät Rooman ylle

Villa Borghese (1 of 1)
Villa Borghese (1 of 1)-2
P1320131

Vaikka en Rooman matkaa varten tehnyt kovin kattavaa tutkimusta siitä, mitä kaupungilla on tarjota, onneksi törmäsin suositukseen Villa Borghesesta. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, minusta tuntuu, että tämä puisto on yksi Rooman salaisista helmistä. Puisto on suuri, ja sijaitsee kukkulan päällä.

Puistosta avautuu upeat näkymät kaupungin ylle, ja voit tiirailla täältä niin Vatikaania kuin Piazza Veneziaakin. Puistossa oli paljon katuartisteja, koiranulkoiluttajia ja jätskikioskeja.

Suosittelen ehdottomasti pyörähtämään täällä, sillä rankan kaupunkilomailun lomassa on hyvä päästä hengähtämään puiston rauhaan.

Itse yhdistimme Villa Borghesen Vatikaanivisiittiin. Kuten kaikki Roomassa, myös vatikaani oli Villa Borghesesta vain noin 20 minuutin kävelymatkan päässä (ks kartta sijainnista postauksen lopusta). Tykkään kävellä matkoilla mahdollisimman paljon, sillä silloin kohteeseen tutustuu kaikista helpoiten ja pääsee näkemään paljon sellaista, joka vaikka metrolla kulkiessa jäisi näkemättä.

Kuten sanottu, puistosta löytyi paljon kaiken laista – myös eräs herrasmies, joka pysäytti meidät ja halusi antaa jotakin sälää – kuten esimerkiksi elefanttiminiatyyrit ja koruja. Kaikki tämähän oli ilmaista, kunnes kuitenkin pyydettiin muutama lantti korvaukseksi. Arvasin tämän toki jo siinä vaiheessa kun jäimme hänen kanssaan juttelemaan, mutta meinasi mennä siinä kohtaa tunteisiin, kun viisi euroa ei olisi riittänyt. Kohtaamisesta jäi kuitenkin lopulta hyvä mieli, ja rannekoru on mulla edelleen.

Oletko itse käynyt Villa Borghesessa Rooman matkallasi? Jos suunnittelet reissua, laita se ihmeessä to do -listalle ja katso myös muut Rooman matkavinkit tästä.

Näyttökuva 2019-01-29 kello 19.52.48

About Author

Ulkosuomalainen Lilja asustaa Lontoossa brittipoikaystävä kanssa. Kiireisen uran ohelle sopii kivasti matkailu sekä bloggaaminen. Suosikkimatkakohteeni on Italia, ja toki palaan aina innokkaasti myös koti-Suomeen.

2 Comments

 • Eveliina
  maaliskuu 12, 2019 at 5:49 pm

  Katsoin juuri Netflixistä ihanan Monty Donin puutarhaohjelman, jossa hän tutustui Italian puutarhoihin ja valotti niiden historiaa. Se oli ihan täydellinen ohjelma, jossa yhdistyi matkailu ja fyysisen ympäristön historia. En muista oliko Villa Borghese siinä, mutta monta samantyylistä puistoa ja puutarhaa oli mukana. Jäin ihan koukkuun. Pitäisi käydä itsekin matkoilla enemmän puistoissa ja puutarhoissa. 🙂

  Reply
  • Lilja
   maaliskuu 12, 2019 at 7:29 pm

   Ei vitsi kuulostaa ihanalta ohjelmalta, täytyy itsekin katsoa! Ehdottomasti suosittelen puistoja ja puutarhoja matkaillessa, Suomessa niitä ei ole niin paljon, tai ainakaan yhtä kivoja tietysti ilmastostakin johtuen. Ja niin kuin postauksessakin sanoin, niin puistot on myös hyviä levähdyspaikkoja kaupunkilomalla!

   Reply

Leave a Reply